in

OPHEF! Hongaarse EU-parlementariër: migranten afschrikken met ‘varkenskoppen’

Varkenskoppen op de prikkeldraadhekken langs de Hongaarse grens zouden een effectief middel zijn om af te schrikken. Die suggestie van de Hongaarse Europarlementariër Gyorgy Schöpflin heeft de toorn van mensenrechten activisten en twitteraars gewekt.

Hij reageerde op een mediadirecteur van Human Rights Watch die had getwitterd dat de huidige ‘mensenverschrikkers' op de grenshekken – gezichten gemaakt van suikerbiet – vluchtelingen niet tegenhouden. Schöpflin was het daar mee eens. “Varkenskoppen zijn een effectiever afschrikkingsmiddel”, twitterde hij.

In een toelichting zei de Hongaar dat het geen voorstel was, maar een “gedachte-experiment”. Een spijtbetuiging komt er niet. “Het is antropologisch intrigerend om te zien hoe gevoelig dit onderwerp ligt.”

Schöpflin, lid van de conservatieve Fidesz-partij van premier Viktor Orban, maakt in het deel uit van de Europese Volkspartij, evenals het . Hongarije houdt op 2 oktober een over de -verplichting om vluchtelingen op te nemen.

Lees verder via de bron Bron: Time2Wakeup!

Photo by PBoGS cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De overheid en EU wil alles van u weten: Editie WhatsApp

Julian Assange’s advocaat dood gevonden na “geraakt te zijn door trein”