in ,

Ophef om chanterende brief GGD over gegevens wissen na datalek: ’Dan ook geen vaccinatie’

geralt / Pixabay

Als gevolg datalek bij de gezondheidsdiensten, waarbij persoonlijke gegevens van burgers werden doorgestuurd naar derden, hebben veel mensen gevraagd hun gegevens uit de systemen te laten verwijderen.

In Limburg staat de teller inmiddels op 344.

Wie zijn gegevens wil laten verwijderen, blijkt echter een probleem te kunnen krijgen met de vaccinatie. Om uitgenodigd te worden voor een bij de GGD, moeten persoonlijke gegevens in de systemen kunnen worden gezet. Ook bestaande prikafspraken komen dan te vervallen.

Een brief of mail die een aantal GGD’en naar mensen stuurt om daarop te wijzen, valt niet bij iedereen in goede aarde. Een 70-jarige inwoner van Schinnen is woedend over de mail die hij van de GGD Zuid-Limburg kreeg toen hij verzocht zijn gegevens te laten verwijderen.

„In één zin stond vermeld dat uitschrijven gevolgen kan hebben voor vaccinatie. Zonder verdere uitleg. Ik voelde dat als chantage, als drukmiddel om er toch maar vanaf te zien.”

De GGD’en zeggen dat ze persoonsgegevens verwijderen als deze niet langer noodzakelijk zijn, met een maximale bewaartermijn van vijf jaar. “We bewaren persoonsgegevens in ieder geval voor de gehele duur van de pandemie.”

Vaccinatiegegevens worden minimaal twintig ….

verder bij de bron: Privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Amerikaanse praktijken in de polder: 1470 stempassen verkeerd bezorgd, ook bij overledenen

Rollen omgedraaid: EU haalt brexitdeadline niet en krijgt uitstel van VK