in ,

Opheldering verzocht: acht op de tien misdrijven in Nederland wordt nooit opgelost

Er is iets vreemds aan de hand met de prestaties van de Nederlandse . Van het ministerie van Veiligheid en komt een constante stroom opgewekt nieuws waarin het ene na het andere succes in de strijd tegen drugs, jeugdbendes of overvallen wordt gemeld.

Vorige week verscheen bijvoorbeeld het statistische jaarboek en rechtshandhaving 2013, natuurlijk vergezeld van een juichend persbericht.

En wie nu bijvoorbeeld de homepage van het ministerie van Veiligheid en Justitie bezoekt, ziet als eerste een kop die stelt: ‘Veel minder inbraken in 1e helft 2014. Daling aantal inbraken 2013 zet verder door.'

Eén probleem: het klopt niet. Wie zich verdiept in de cijfers ontdekt al gauw dat het aantal inbraken nauwelijks is gedaald. Dat is natuurlijk een ongemakkelijke . Met name voor de , de partij die de afgelopen jaren vrijwel onafgebroken aan de macht was en keer op keer campagne voerde met een agenda waarin ‘boeven vangen' centraal staat. Maar het is natuurlijk pijnlijk voor iedereen die graag ziet dat de functioneert zoals deze bedoeld is.

Het blijkt maar een van de ongemakkelijke waarheden die er te vertellen zijn over de ophelderingscijfers van de Nederlandse politie. We zetten er zeven op een rij:

Lees verder via Opheldering verzocht: acht op de tien misdrijven in Nederland wordt nooit opgelost.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We gingen van 1 werkende naar 2 per huishouden en nu: Meer werknemers met 2 banen

Daar is die dan, de satellietfoto met straaljager en MH17. Fake?