in ,

Opmerkelijk: “Rokende generaties gezonder dan rookvrije generaties”

Ongeacht waarover het gaat. Over ‘de verrijking van de Nederlandse samenleving door vluchtelingen’, over ‘een aantrekkende ’, ‘een aantrekkende huizenmarkt’, over ‘minder werkelozen’, of over ‘ZZP-ers hoeven niet te vrezen voor nieuwe (belasting)regels’, het maakt allemaal niet uit. Ongeacht het onderwerp: De plek waar we zeker niet voor antwoorden en feiten moeten zijn is bij de Main Stream Media met haar ‘NOS TV staatsjournaal’ als de spreekwoordelijke uitsmijter.

Want indien we de conclusies van de NOS- commentaren bij ‘het Nieuws’ diametraal zouden omkeren, dan pas zal waarheidsvinding veel dichterbij zijn dan bij het gepropageerde. Juist het tegenovergestelde van het beweerde geeft  de grootste . Steeds weer opnieuw.

En afgelopen week kwamen er dan weer eens wat dijenkletsers van wereldformaat voorbij: “Iedere nieuwe generatie is ongezonder dan de vorige” en “Rokende moeder is nog slechter dan gedacht voor ongeboren kind”.  Hoort en huivert…

 

‘…Iedere nieuwe generatie is ongezonder dan de vorige. Jongere generaties hebben meer kans op gezondheidsproblemen als overgewicht en hoge bloeddruk. Dat blijkt uit onderzoek van Gerben Hulsegge, uitgevoerd bij het RIVM in samenwerking met het Julius Centrum van het UMC Utrecht…’

Maar indien je zo’n bewering hoort, dan vraag je je natuurlijk onmiddellijk af of je nu dan écht gek bent geworden? Of je nu dus ook in het kabinet kunt plaatsnemen?  Want iedere nieuwe generatie is ongezonder dan de vorige? Maar hoe is dat dan toch mogelijk? Er wordt al gedurende decennia steeds minder gerookt in Nederland en het roken is bijna overal verboden. (Ter illustratie: rond 1960 was 90% van de Nederlandse mannen een roker en zo’n 70 % van de vrouwen rookte) Maar toch zijn die oude generaties van rokers opeens veel gezonder dan de huidige generaties van overwegend niet- rokers? Ik sta paf!

En een ‘rokende moeder is nog slechter dan eerder gedacht voor het ongeboren kind’? Ik val van mijn stoel en klap nu toch echt dubbel! Want hoe is het dan toch mogelijk dat de vroegere ongeboren kinderen van eerdere generaties bijna allemaal een rokende moeder hadden, maar vandaag juist veel gezonder blijken dan de moderne rookarme generaties? Ra, ra, hocus pocus politiepet!

Maar het verschil tussen de leefomstandigheden van de gezondere oude en ongezondere nieuwe generaties stopt natuurlijk niet bij het roken. Nee, de oudere generaties plaatsten bijvoorbeeld ook de afvallozende fabrieksschoorstenen bij voorkeur midden in de stad. Want ‘de schoorsteen moest roken’ zo wist men. En rookte de schoorsteen ‘dan zat het wel goed met de economie’, zo was de volkswijsheid. Daar werd geen MSM-nieuwsbericht aan vuil gemaakt. Dat rook iedereen vanzelf.

De eerdere generaties, dus de gezondere generaties, hadden bovendien ‘het druggebruik uitgevonden’. Veel drugs, zoals psychedelische hard drugs, waren gedurende de 60er jaren van de vorige eeuw zelfs nog langere tijd volkomen legaal. En sterke drank? Vanaf 16 jaar mocht je een biertje of wat anders ‘sterks’ worden ingeschonken, in de praktijk werd je in de discotheek echter al v.a. je 13e jaar bedient.

Vette hap eten? Ik zie nog voor me hoe oudtante de repen van puur dierlijk vet van het vlees afsneed en apart bereidde op het vuur, onder de begeleidende wijsheid; “Vet is gezond jongen, daar krijg je sterke spieren van”.

Maar indien de vroege generaties gezonder dan de nieuwe generaties zijn, waarom meldt het NOS journaal dan niet; “Rokende generaties gezonder dan rookvrije generaties”? Of “gifstof generaties gezonder dan clean air generaties”? Of “generaties kinderen van rokende zwangere moeders gezonder dan generaties kinderen van niet of minder rokende moeders”? Want dat zou toch minimaal een van de keiharde bevindingen moeten zijn?!

Tientallen jaren is de bevolking wijsgemaakt dat het roken met kop en schouders de allergrootste ziekmaker van alle ziekmakers was. De realiteit van vandaag leert ons een volstrekt andere realiteit. Jongeren worden steeds ongezonder, ze (mee)roken steeds minder.

Waarom zit rookwaar eigenlijk nog steeds niet in het basis zorgpakket?

Lees verder bij de Bron: nachthemel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Referendum Oekraïne en de Panama ‘toilet’ papers

VIDEO: De explosieve docu over kanker die de media weigerden uit te zenden