in ,

Opnieuw inbraak in grootste interbankennetwerk Swift

Swift -het systeem dat voor duizenden en bedrijven over de hele wereld versluist- is opnieuw het slachtoffer geworden van een grootschalige aanval. In februari van dit jaar was al eens 81 miljoen dollar gestolen van de van het Aziatische land Bangladesh.

Volgens Swift is dit keer een commerciële bank het slachtoffer van een inbreuk in het IT-systeem. De naam van de bank is niet bekendgemaakt en Swift wil ook kwijt of er geld gestolen en indien zo om hoeveel het gaat.

“De aanvallers hebben een erg goede kennis van de specifieke manier van werken van de getroffen banken, kennis die mogelijk vergaard werd via cyberaanvallen of medewerkers binnen het systeem”, waarschuwt Swift in een mededeling. Swift stelt dat de aanval de verbindingen tussen het netwerk en dat van de betrokken banken betrof. De veiligheid van die verbindingen zijn de verantwoordelijkheid van de betrokken bank zelf, stelt Swift.

Banken staan voortdurend bloot aan dergelijke aanvallen. In 2014 werden al de gegevens van 76 miljoen huishoudens en zeven miljoen kmo’s gekraakt bij de Amerikaanse grootbank Chase. Toen werd er evenwel geen geld gestolen.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by stevendepolo cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Niets aan de hand: Geradicaliseerde moslim soldaten in Europese legers

De vaccinatie maffia, vaccineren verplicht?