in , ,

Opnieuw sterke stijging illegale migranten in Griekenland, verdrievoudiging in paar weken

Er komen opnieuw steeds meer illegale in aan. Het aantal oversteken over zee is zelfs verdriedubbeld in de afgelopen paar weken. Dat meldt The Times.

De migratiestroom van naar Griekenland werd nooit helemaal stilgelegd, alhoewel deze wel sterk werd teruggedrongen na de -Turkijedeal. Het lijkt er echter op dat er opnieuw steeds meer migranten naar Griekenland trekken. Het aantal verdriedubbelde zelfs in de afgelopen weken.

Verdriedubbeling van oversteken over zee

Voorheen kwamen ongeveer 60 illegale per dag aan in Griekenland. Dit jaar zijn er dat gemiddeld 278 per dag. Dit jaar zouden er reeds 22.000 migranten per boot naar Griekenland zijn gekomen. In de eerste week van augustus kwamen er 1.570 migranten per boot aan.

In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat 479. Daarnaast zijn er een heleboel migranten die Griekenland over land binnenkomen in Oost-Thracië.

Momenteel bevinden zich ongeveer 90.000 migranten in Griekenland, verspreid over 50 kampen. Veel van de lampen zijn smerig, vol ziektes en overbevolkt. De Griekse schat in dat ze in totaal ongeveer 100.000 migranten kan opvangen. Indien de huidige stijging zich verderzet, zit Griekenland al snel boven dat aantal. Dan loert ….

Lees verder bij de bron: sceptr


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Multiculti is een samenzwering tegen de EU landen
1 jaar geleden

En de EU zou hier niets aan kunnen doen? Als de EU in staat is om iedereen een bekeuring te geven die 4 km/hr te hard rijdt dan is zij zeker in staat om deze gelukzoekers onmiddellijk terug te sturen naar waar zij vandaan kwamen. Als deze EU dat al niet kan dan is zij zeker niet geschikt om als centrale regering van de EU te fungeren. Het is een van tweeën.

Weer miljarden voor economische belangen i.p.v. naar Nederland en de Nederlanders

Meest asociale kabinet ooit windt er geen doekjes meer om, fors groeiende dakloosheid en armoede