in , , ,

Oproep aan Nederlands kabinet om CETA-verdrag niet te tekenen

Door handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada krijgen vervuilende bedrijven als ExxonMobil meer mogelijkheden om met miljardenclaims te dreigen, beleid te frustreren en overheidsgeld binnen te halen.

Dat zegt Milieudefensie die het “de omgekeerde wereld” noemt, omdat “de vervuiler zou moeten betalen”.

In een open brief aan de regering en het parlement vragen ruim zeventig organisaties uit de hele wereld om geen handtekening te zetten onder het verdrag.

Milieudefensie en duurzaamheidsorganisatie Both ENDS uit Amsterdam ondersteunen de oproep.

“Wereldwijd dringt de klimaatcrisis door en is ambitieus beleid nodig. En juist nu dreigen we dat met de investeringsbescherming in CETA te ondergraven”, aldus directeur Donald Pols van Milieudefensie.

In een rapport van die organisatie en de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) dat in november verscheen, staat dat 5500 bedrijven uit de Verenigde Staten die in ons land actief zijn ook een dochterbedrijf hebben in Canada.

Daardoor zouden Amerikaanse bedrijven schadeclaims kunnen indienen tegen Nederland als ze vinden dat hun investeringen worden geschaad.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
blackpeat
1 jaar geleden

En wederom zal Nederland en zijn bevolking verraden worden door de politiek. Mensen kijk u zelf eens recht in de ogen voor de spiegel, en vraag dan hoelang accepteert u het nog om door land- en volksverraders geknecht te worden? En nog belangrijker, vraagt u zich eens af hoe u dat uw kinderen en kleinkinderen uitgaat leggen, dat u er niets tegen gedaan heeft.

Goh, wie had dit nou verwacht? ‘Proef met aardgasvrije wijken mislukt’

We sparen meer en we groeien minder, hoe lang nog?