in , , ,

Oproep aan Nederlands kabinet om CETA-verdrag niet te tekenen

Door handelsverdrag CETA tussen de en krijgen vervuilende bedrijven als ExxonMobil meer mogelijkheden om met miljardenclaims te dreigen, beleid te frustreren en overheidsgeld binnen te halen.

Dat zegt Milieudefensie die het “de omgekeerde wereld” noemt, omdat “de vervuiler zou moeten betalen”.

In een open brief aan de regering en het parlement vragen ruim zeventig organisaties uit de hele wereld om geen handtekening te zetten onder het verdrag.

Milieudefensie en duurzaamheidsorganisatie Both ENDS uit Amsterdam ondersteunen de oproep.

“Wereldwijd dringt de klimaatcrisis door en is ambitieus beleid nodig. En juist nu dreigen we dat met de investeringsbescherming in CETA te ondergraven”, aldus directeur Donald Pols van Milieudefensie.

In een rapport van die organisatie en de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) dat in november verscheen, staat dat 5500 bedrijven uit de die in ons land actief zijn ook een dochterbedrijf hebben in Canada.

Daardoor zouden Amerikaanse bedrijven schadeclaims kunnen indienen tegen Nederland als ze vinden dat hun investeringen worden geschaad.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Goh, wie had dit nou verwacht? ‘Proef met aardgasvrije wijken mislukt’

We sparen meer en we groeien minder, hoe lang nog?