in , , , ,

Opstap naar 1 tolsysteem voor heel EU! Europese Commissie staat Duitse tolheffing toe

Duitsland mag tol gaan heffen voor personenauto’s op de Autobahn. De Europese Commissie gaat akkoord met een aantal maatregelen die de Duitse regering zal treffen om discriminatie tussen Duitse en buitenlandse weggebruikers uit te sluiten.

Nederland en Oostenrijk nemen hier geen genoegen mee en zullen gezamenlijk naar de Europese rechter stappen, zei minister Melanie Schultz van Haegen ( en ) donderdag in Brussel.

Schultz sprak voor het nieuws bekend werd al af met haar Oostenrijkse ambtgenoot Jörg Leichtfried de handen ineen te zullen slaan om het tolplan juridisch te bestrijden. Mogelijk sluiten België en zich daarbij aan.

Na jarenlang gesteggel over de tolheffing bereikten de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt en EU-commissaris Violeta Bulc (Vervoer) donderdag een akkoord. De commissie schorst de juridische procedure die ze tegen Berlijn had ingesteld zodra de wetgeving is aangepast aan de eisen die Brussel stelt voor de invoering van ‘Maut’.

Er worden vijf categorieën voertuigen ingevoerd. Voor de schoonste auto’s gaat een vignet voor tien dagen gebruik van de Autobahn 2,50 euro kosten. Voor vuilere auto’s kan het bedrag oplopen tot 20 euro. De kleinere wegen blijven onbelast. Duitse weggebruikers krijgen als compensatie een korting op de wegenbelasting die hoger uitvalt naarmate een auto milieuvriendelijker is.

De overeenkomst is ,,billijk en niet-discriminerend”, aldus Bulc. ,,Deze oplossing waarborgt dat de Duitse wegen vlot toegankelijk blijven voor alle EU-burgers. Dit is ook een belangrijke stap op weg naar één tolsysteem voor de hele EU.”

De Nederlandse belangenorganisatie van automobilisten en toeristen, de ANWB, is niet blij met het compromis. De bond noemde tolheffing voor buitenlandse toeristen op Duitse wegen eerder al discriminatie. ,,We volgen de uitwerking ervan en hopen op Schultz”, aldus de bond. Het is nog niet duidelijk wanneer de tolheffing ingaat. Het is niet uitgesloten dat het over de Duitse van volgend jaar wordt getild. De Duitse verkeersminister Dobrindt gaat het compromis nu uitwerken.

Lees verder via de Bron: Europa Nu

Photo by d_vdm cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Noblesse Oblige
3 jaren geleden

Burgers brengen al meer dan 80 % van hun veridiende loon naar de belasting. Hoogste tijd dat we alle misstanden aan de top naar buiten brengen en laten zien waar het geld verdwijnt? De grote, gigagrote beerput moet open ! Als je weet dat 95 % van alle aardse goederen zit bij een extreem kleine groep van minder dan 100 minder families dan weet je waar de fout zit. Van satanische vorstenhuizen, banken, NEONAZI EU, BIlderberg groep, Rothschilds criminelen, multinationals en het monsterlijke Vaticaan, de Crown in Londen enz. Haal de schermen weg en breng de feiten naar buiten. Het is meer dan genoeg geweest !! Zoek en vind de feiten op internet.

Toename identiteitsfraude is door schaamte maar topje van ijsberg

Wie krijgt er straks inzage in je bankgegevens? 6 vragen, let vooral op malafide bedrijven