in , ,

Opstelten: gezichtsherkenning drones rechtmatig

12622912404 8920835707 drone camera1

Het is niet per definitie onrechtmatig als camera’s op onbemande vliegtuigjes worden ingezet voor gezichtsherkenning. Als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan zijn eventuele inbreuken op de privacy rechtmatig. Dat schrijft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) vanavond aan de Tweede Kamer.

De inzet van drones is omstreden, vooral vanwege privacy-aspecten. Met name het gebruik van drones voor gezichtsherkenning ligt gevoelig.

De camera’s waarmee de huidige drones van defensie zijn uitgerust leveren geen beelden op waarop mensen herkenbaar zijn. In de toekomst worden de drones, waar de politie en justitie ook gebruik van maken, echter mogelijk uitgerust met camera’s die wel geschikt zijn voor gezichtsherkenning.

“Eventuele inbreuken op de privacy die daarbij kunnen ontstaan zijn op zichzelf ook geen reden om dit bij voorbaat uit te sluiten”, zei Opstelten daar eerder dit jaar over. Nu zegt de bewindsman dat eventuele inbreuken op de privacy rechtmatig zijn “indien wordt voldaan aan de voorwaarden die aan dat overheidsoptreden zijn verbonden”.

via nrc.nl.

Photo by AvgeekJoe cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12946420023 dafd50c3e6 smartphone1

“Smartphone ontwikkelt zich tot perfecte spionageapparaat”

4069060128 76afecd202 fruit kind1

Brussel (EU) vindt geld belangrijker dan gezondheid van uw kind