in , ,

Opstelten: gezichtsherkenning drones rechtmatig

Het is niet per definitie onrechtmatig als ’s op onbemande vliegtuigjes worden ingezet voor . Als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan zijn eventuele inbreuken op de rechtmatig. Dat schrijft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) vanavond aan de Tweede Kamer.

De inzet van drones is omstreden, vooral vanwege privacy-aspecten. Met name het gebruik van drones voor gezichtsherkenning ligt gevoelig.

De camera’s waarmee de huidige drones van zijn uitgerust leveren geen beelden op waarop mensen herkenbaar zijn. In de toekomst worden de drones, waar de politie en justitie ook gebruik van maken, echter mogelijk uitgerust met camera’s die wel geschikt zijn voor gezichtsherkenning.

“Eventuele inbreuken op de privacy die daarbij kunnen ontstaan zijn op zichzelf ook geen reden om dit bij voorbaat uit te sluiten”, zei Opstelten daar eerder dit jaar over. Nu zegt de bewindsman dat eventuele inbreuken op de privacy rechtmatig zijn “indien wordt voldaan aan de voorwaarden die aan dat overheidsoptreden zijn verbonden”.

via nrc.nl.

Photo by AvgeekJoe


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J vd H
5 jaren geleden

Aan z’n gezicht kon je aflezen dat dit figuur narcistisch gestoord is

“Smartphone ontwikkelt zich tot perfecte spionageapparaat”

Brussel (EU) vindt geld belangrijker dan gezondheid van uw kind