in , ,

Opstelten: gezichtsherkenning drones rechtmatig

Het is niet per definitie onrechtmatig als 's op onbemande vliegtuigjes worden ingezet voor gezichtsherkenning. Als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan zijn eventuele inbreuken op de rechtmatig. Dat schrijft minister van Veiligheid en Ivo Opstelten () vanavond aan de .

De inzet van drones is omstreden, vooral vanwege privacy-aspecten. Met name het gebruik van drones voor gezichtsherkenning ligt gevoelig.

De camera's waarmee de huidige drones van zijn uitgerust leveren geen beelden op waarop mensen herkenbaar zijn. In de toekomst worden de drones, waar de en justitie ook gebruik van maken, echter mogelijk uitgerust met camera's die wel geschikt zijn voor gezichtsherkenning.

“Eventuele inbreuken op de privacy die daarbij kunnen ontstaan zijn op zichzelf ook geen reden om dit bij voorbaat uit te sluiten”, zei Opstelten daar eerder dit jaar over. Nu zegt de bewindsman dat eventuele inbreuken op de privacy rechtmatig zijn “indien wordt voldaan aan de voorwaarden die aan dat overheidsoptreden zijn verbonden”.

via nrc.nl.

Photo by AvgeekJoe


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“Smartphone ontwikkelt zich tot perfecte spionageapparaat”

Brussel (EU) vindt geld belangrijker dan gezondheid van uw kind