in ,

Opstelten verdraaide wetenschappelijke feiten wietteelt

Ivo Opstelten verdraaide de feiten over wietteelt toen hij nog minister van Veiligheid en Justitie was.

Dat claimen onderzoekers van wietgerelateerde onderwerpen bij de NRC.

De gevraagde onderzoekers deden hun onderzoek veelal in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie, maar hun conclusies werden selectief naar buiten gebracht, onwelgevallige publicaties werden uitgesteld en vraagstellingen werden zo gestuurd dat de uitkomst van het onderzoek het harde en repressieve beleid zou ondersteunen.

Zo claimde Opstelten dat het merendeel van de die in Nederland gekweekt wordt naar het buitenland gaat, maar de onderzoeker die dat onderzoek uitvoerde zegt dat dat helemaal niet in het rapport staat

Geen wonder. Het beleid van Opstelten viel ook alleen maar te verdedigen met . De vraag die mij daarbij opkomt is: met welk doel? Alles wijst erop dat een hardere aanpak van de wietteelt een flinke stimulans is voor de zware criminaliteit en schadelijk is voor de . Wat is het praktisch nut van het tegenhouden van legalisering?

Binnen de wordt door zowel de oude garde als de jonge garde gelukkig ook anders gedacht. Helaas lijkt Opsteltens opvolger van der Steur uit hetzelfde hout gesneden te zijn en niet bang voor een leugen ten behoeve van een strikt beleid tegen softdrugs.

Hoe kan het toch dat telkens zo een idioot komt bovendrijven, in een  met de PvdAdat gesteund wordt door D66 nog wel? Hoe valt dit te verklaren zonder de aanname van duistere krachten? Wie het weet mag het zeggen.

Maar het is tijd voor verandering. Die drooglegging heeft nu wel genoeg levens gekost en maatschappijen ontwricht. Wellicht dat een volgend kabinet eindelijk een keer werk kan gaan maken met de door zo velen gewenste legalisering van de achterdeur van de coffeeshop.

Dat zou een flinke bezuiniging kunnen betekenen voor de , of veel meer politiecapaciteit om achter echte boeven aan te gaan. Plus een gevoelige slag voor de georganiseerde criminaliteit, die daarmee een flinke inkomstendaling zou kennen, en een veel betere kwaliteitscontrole op wiet, wat ook veel beter is voor de volksgezondheid. En tenslotte kan het zelfs weer belasting opleveren. Blowen voor de staat in plaats van voor criminelen. Het klinkt als een bevrijding.

En daarna doorgaan met reguleren van andere vormen van drugs a.u.b. Wereldwijd lijkt de tijd er rijp voor. Het argument dat legaliseren van het buitenland niet zou mogen begint gezien de ontwikkelingen binnen de USA immers wat sleets te raken, en ook de verwijzing naar het strenge Europa lijkt nergens op te slaan.

Van de zelfbenoemde ‘liberalen’ valt deze doorbraak echter niet te verwachten. A zeggen en B doen. Ook de PVV toont zich hierin in praktijk ronduit onbetrouwbaar. En natuurlijk valt dit conservatisme ook te verwachten van het CDA, CU en de SGP.

Leugens en bedrog worden daarbij niet geschuwd. Ken uw vijanden.

Lees verder via Stop de bankiers.

Photo by van_mij


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dankzij beleid Rutte betaalt u 65 % meer energiebelasting

Kanker door zonlicht is een fabeltje