in

Opvallend: Opnieuw is een Maleisisch vliegtuig vermist, vluchtnummer QZ8501

Opnieuw is een Maleisisch vermist. Een passagiersvliegtuig van AirAsia met 155 passagiers en zeven bemanningsleden aan boord is van de radar verdwenen. De zoekoperatie gaat ervan uit dat het toestel is neergestort, zeggen autoriteiten.

Het vliegtuig met nummer AirAsia QZ8501 vloog van Surabaya in Indonesië naar Singapore. Het moest daar om 8.30 uur plaatselijke tijd aankomen, maar omstreeks 06.17 uur (00.17 uur Belgische tijd) werd het contact met de luchtvaartautoriteiten verbroken. Er werd geen noodsignaal uitgezonden, maar de piloot vroeg wel net voor het toestel verdween of hij hoger mocht vliegen, om de wolken te vermijden.

Vermoedelijk neergestort

De Indonesische hulpdiensten hebben ondertussen een grote zoekactie opgezet, onder leiding van de Indonesische luchtvaartautoriteit, zegt AirAsia in een verklaring. De zoekoperatie naar het vermiste toestel gaat ervan uit dat het toestel is neergestort. Het wrak zou zich op 145 kilometer voor het eiland Belitung (ten oosten van Sumatra, nvdr) bevinden, bericht het Indonesische persagentschap Antara op basis van verklaringen van de autoriteiten.

Voor is 2014 een zwart jaar: eerder verdween al een toestel van Malaysia Airlines (MH370) en deze zomer stortte een toestel () boven neer.

Lees verder via eunmask.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Klacht FNV over zorgspotjes ministerie VWS, Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn proberen Nederland in slaap te sussen

We zijn alweer voor miljoenen belazerd: Einde aan ‘liegende gasmeter’