in , , ,

Opwarming van de aarde wetenschapper verliest rechtszaak tegen klimaatscepticus

Michael Mann, klimatoloog aan de Penn State University, is de maker van de “hockeystick-grafiek” die laat zien hoe de temperatuur wereldwijd snel stijgt.

De grafiek werd voor het eerst gepubliceerd in 1998, prominent opgenomen in het -klimaatrapport van 2001, en het heeft de film uit 2006 van de Amerikaanse senator Al Gore, An Inconvenient Truth over , onderbouwd .

Maar de methodologie en nauwkeurigheid van de grafiek worden nog steeds fel betwist. Mann heeft inmiddels twee van zijn meest prominente critici aangeklaagd wegens laster. Eén zaak tegen Mark Steyn zal waarschijnlijk in het Amerikaanse Hooggerechtshof belanden.

Maar een ander geval, tegen Dr. Tim Ball, is niet goed verlopen voor Mann. Het Hooggerechtshof van British Columbia, in , heeft de zaak van Mann weggegooid en heeft hem veroordeeld om de juridische kosten van de verdachte te betalen, wat ongetwijfeld een grote som zal zijn.

De Canadese heeft haar definitieve uitspraak gedaan ten gunste van de ontslag motie die in mei 2019 werd ingediend door de advocaten van Ball. De rechtbank heeft het verzoek van Ball toegewezen voor het ontslag van de negenjarige van meerdere miljoenen dollars, terwijl het de extra stap heeft gezet om Ball volledige gerechtskosten toe te kennen.

Het nieuws van Mann’s nederlaag brak voor het eerst uit op het blog Wattsupwith , via een die naar Anthony Watt werd gestuurd. Later bood Principia-Scientific uitgebreide details, waaronder enkele details over de hockeystick-theorie.

“Dit buitengewone resultaat zal naar verwachting ernstige juridische gevolgen hebben voor Dr. Mann in de en kan fataal zijn voor de bewering van de klimaatwetenschap dat moderne temperaturen ‘ongekend’ zijn,” merkte de wetenschappelijke publicatie op .

Mann verloor eigenlijk zijn zaak omdat hij weigerde in het openbaar de R2-regressienummers achter de wereldberoemde ‘hockeystick’-grafiek te laten zien.

De “consensus” -versie van de wetenschap vereist geen open toegang tot gegevens, waardoor het voor sceptici onmogelijk is – zij die steevast een sleutelrol spelen bij het bevorderen van de wetenschap – om te testen of de resultaten reproduceerbaar zijn.

Dit wordt gezien als een belangrijke overwinning in het proces van het ontmaskeren van de warmistische angst, aangezien de vernedering en nederlaag van Mann waarschijnlijk zal leiden tot een strafrechtelijk onderzoek in de VS.

Van de verdachte in het smaadproces, de 79-jarige Canadese klimatoloog Ball, wordt verwacht dat hij zijn advocaten in British Columbia opdracht geeft om verplichte strafrechtelijke sancties te activeren, waaronder een uitspraak dat Mann met criminele bedoelingen heeft gehandeld bij het gebruik van openbare middelen om klimaatgegevens te plegen .

Mann had zes jaar geleden wat volgens velen een cynisch SLAPP-proces (Strategic Lawsuit Against Public Participation) is aangespannen bij het Hooggerechtshof van British Columbia, Vancouver.

Juridische experts waren verrast toen Mann aldus weigerde de gerechtelijke aanwijzingen na te leven om al zijn betwiste grafische gegevens te overhandigen. Op de iconische hockeystick van Mann is vertrouwd door het IPCC en de westerse regeringen van de VN als cruciaal bewijs voor de wetenschap van “door de mens veroorzaakte ”.

De negatieve en niet-reagerende acties van zowel Mann als zijn advocaat, Roger McConchie, maakten de rechter woedend.

“Michael Mann verhuisde naar een uitstel van het proces gepland voor 20 februari 2017. We hadden weinig keuze omdat Canadese rechtbanken altijd uitstel verlenen voor een proces in hun overtuiging dat een buitengerechtelijke schikking de voorkeur verdient. We hebben ingestemd met een schorsing met voorwaarden. De belangrijkste was dat hij [Mann] alle documenten inclusief computercodes produceerde tegen 20 februari 2017. Hij haalde de deadline niet, ”legde Ball uit.

Onder de unieke notie van Canada van “Truth Defense”, is bewezen dat Mann opzettelijk zijn gegevens heeft verborgen.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klimaatgekte
1 jaar geleden

Het is stuitend om te zien dat de wereld compleet op het verkeerde been kan worden gezet doen een paar krankzinnigen. Dat kan al dan niet met opzet gebeuren, maar in beide gevallen is het een feit dat de hele wereld in actie komt met allerlei maatregelen die volledig onnodig blijken te zijn. En dat alles op kosten van de burgers. Om maar iets te noemen: in NL is men al vast begonnen met aardgas uitfaseren en als een idioot overal windmolens aan het neerzetten … wat niet werkt …

Behalve dat is het stuitend dat dan een rechter gaat bepalen dat een uitspraak juist is (overigens: waarom nu pas????). Een rechter is niet in staat om de complexe materie van de specialist te beoordelen. Men zou verwachten dat een internationale commissie van deskundigen de zaak beoordeelt en met een uitspraak komt. De leden van die commissie moeten uitvoerig worden getoetst op ervaring en integriteit (dus geen zionist, free mason, Illuminati, RK kerk, VN lid etc – ik geef toe dat er bijna geen eerlijke mensen zijn te vinden),

Maar goed: er is nu dus geen klimaat probleem. Precies zoals zoveel burgers met een beetje boerenverstand al zo vaak hebben gezegd. Kunnen de chemtrails en de HAARP activiteiten dan nu ook worden gestopt aub ???

Trump die voorgesteld orkanen te vernietigen met kernbommen blijkt wederom ‘nepnieuws’

Het eerste rapport van 5G-letsel uit Zwitserland