in ,

Ouch, nieuws van Jetta: „Verandering pensioenstelsel noodzakelijk”

Het pensioenstelsel moet veranderen. Dat is nodig omdat de arbeidsmarkt er anders uitziet dan vroeger. Werknemers wisselen vaker van baan of hebben tijdelijke , waardoor ze minder opbouwen. Ook zijn er steeds meer zzp'ers, voor wie een pensioen niet vanzelfsprekend is geregeld. Een andere reden om het pensioenstelsel aan te passen is omdat het complex en ondoorzichtig is. Veel mensen snappen het niet precies en verwachten daardoor soms te veel.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) heeft dat maandag aan de geschreven. In de afgelopen maanden hield ze een ‘nationale pensioendialoog'. Daarin kreeg ze adviezen van een groot aantal maatschappelijke organisaties over toekomst van het pensioensysteem. Over enkele maanden komt ze met een notitie met varianten over wat er veranderd zou kunnen worden.

Volgens Klijnsma vindt vrijwel iedereen dat het pensioenstelsel aangepast moet worden. Over hoe dat moet, lopen de meningen echter sterk uiteen.

Lees verder via Reformatorisch Dagblad.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gehacked: Auto over de kop, met dank aan datagraaiende verzekeraar

Dom, dommer, domst: Nederlanders blijven sparen ondanks lage rente