in , , , ,

Oud-directeur MIVD; ‘Zet privacy overboord, anders reist terrorist probleemloos door Europa’

Openbare camera’s zouden moeten worden gekoppeld aan apparatuur van inlichtingen- en opsporingsdiensten. Nu mag dat uit privacyoverwegingen niet, maar alleen op die manier kunnen terroristen die proberen onder de radar te blijven, worden opgespoord.

Cobelens is ‘helemaal niet verbaasd’ dat Amri per trein over ten minste twee landsgrenzen heeft kunnen reizen, zonder dat de extra waakzame opsporingsdiensten alarm sloegen.

Daarbij is de Tunesiër ondanks cameratoezicht op de stations niet opgevallen, hoewel er massaal naar hem werd uitgekeken.

“Alle technieken zijn aanwezig om dat cameratoezicht te koppelen aan de opsporing van verdachten, maar uit vrees voor aantasting van durven we die in niet te gebruiken”, zegt Cobelens.

Door middel van gezichtsherkenning en zoekmachines zouden inlichtingen- en veiligheidsdiensten veel sneller terreurverdachten kunnen opsporen.

Hij noemt de in Europa heersende tweestrijd tussen privacybelangen en opsporingsnoodzaak ‘gelul’. als op de kerstmarkt in Berlijn kunnen volgens hem ook in Nederland gebeuren. “Het is niet de vraag óf, maar wannéér. We zijn in Nederland net zo kwetsbaar als in Duitsland.”

Alles bij de bron; RTL

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
4 jaren geleden

Daar heeft hij gelijk in:wat het zwaarst is,moet het zwaarst wegen!

jungleelephant
4 jaren geleden

Daar heeft hij gelijk in;wat het zwaarst is,moet het zwaarst wegen!

Demiurg
4 jaren geleden

O ja “u hebt niets te verbergen !! : Ik heb ook niets te verbergen maar ik ben wel degelijk gesteld op mijn privacy. Omdat ik niets te verbergen heb, is het krankzinnig -en onnodig om mij 24 uur te bespioneren.De burger heeft zich “digitaal volledig in het pak laten rijgen” -de drogredenering hier was -dat het voor [uw] eigen veiligheid is ! Een Schijnveiligheid dus. Zo kan de machthebber digitaal uw denkwijze beïnvloeden -en heeft totale controle [alle neuzen één kant op]. Door onveiligheid in de openbare ruimte te creeren -hebt u uw “vrijheid en privacy” opgegeven. Churchil waarschuwde hier reeds voor. En 9/11 was een administratieve tevens Geopolitieke coup door banken in gang gezet, U bent als burger na 9/11 voor altijd een verdachte. Het verdwijnen van de onschuldaanname. Formeel hebt u nog wel rechten – maar praktisch vrijwel niets meer. De Rechter is louter en alleen een formaliteit

nb
4 jaren geleden

Ook omgekocht door de zionist

Demiurg
4 jaren geleden

Flikker op christelijk / joodse klootzak-
—– Terrorisme is politiek bedoeld om de halsklem “via nieuwe Wetten bij de burger nog sterker aan te draaien. Stel hufters
De Burger heeft op dit moment juridisch vrij spel als zijn/ haar privacy wordt ontnomen – dan is ook de democratie morsdood. Iedereen een wapen
Op dat moment komt 1933 om de hoek kijken.l Zie weimar republiek

DEMIURG
4 jaren geleden

In geval van afschaffen heeft het overige recht geen enkele rechtswaarde meer

Kas
3 jaren geleden

Deze man zwamt : Ten dienste van Geld verdienen – kan je overal wel een reden vinden., “Drogreden dus”,

Klaar Wakker
3 jaren geleden

Deze oud directeur is compleet de weg kwijt . Dus eerst laat je grote aantallen vluchtelingen uit een volledig andere cultuur toe zonder enige controle of zelfs maar elementaire registratie toe.
En vervolgens zeg je dat het opofferen van privacy noodzakelijk is om het probleem van terrorisme op te lossen. Lijkt verdacht veel op Iluminati en Bilderberg praktijken.
Er is een prima oplossing: zorgen dat de oorlog in Noord Afrika stopt. Dan kunnen deze vluchtelingen onmiddellijk terug. En stuur de rekening van de wederopbouw maar naar de VS cabal. De grote sponsor achter ISIS zoals iedereen wel weet !!!

FEAR mongering: De Elite’s plannen falen, wat komt nu?

Trump-adviseur Peter Thiel is nu het belangrijkste lid van de geheimzinnige Bilderberggroep