in

Oud-minister Ben Bot wordt miljonair met lobbywerk voor Ghaddafi clan

De ex-minister van Buitenlandse zaken blijkt een goedverdiende lobbyist te zijn voor een lid van de Ghaddafi clan die internationaal wordt gezocht wegens belastingfraude, witwassen, oplichting en valsheid in geschrifte.

NRC Handelsblad kwam dit weekend met een onthullend verhaal over de bemoeienissen van Ben Bot bij een zaak rondom de in gevestigde vermogensbeheerder Ismael Abudher.

In Nederland zou Abudher voor €21,77 miljoen hebben gefraudeerd. Twee jaar geleden legde het OM beslag op het huis en de rekeningen van de Libiër. Ben Bot werd daarop door Abudher benaderd om hem te helpen onder dit hinderlijke beslag uit te komen. Voor zijn bemiddeling, dat er onder meer uit bestaat de Officier van te bevragen over de kwestie, wordt hij betaald.

Wie even naar balans van de BV van Ben Bot kijkt, ziet dat hij de laatste jaren flink heeft verdiend, het laatste gedeponeerde jaarverslag meldt dat Bot in 2013 een winst maakte van bijna €1,8 miljoen.

Lees verder via: Quote

Photo by jacco de boer


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit is de reden waarom de “zout is slecht” mythe wordt gepropageerd! Nu weten we waarom…

Verwacht men dat er binnenkort iets gaat gebeuren in de bankwereld?