in

Oud-minister Ben Bot wordt miljonair met lobbywerk voor Ghaddafi clan

De ex-minister van Buitenlandse zaken blijkt een goedverdiende lobbyist te zijn voor een lid van de Ghaddafi clan die internationaal wordt gezocht wegens belastingfraude, witwassen, oplichting en valsheid in geschrifte.

NRC Handelsblad kwam dit weekend met een onthullend verhaal over de bemoeienissen van Ben Bot bij een zaak rondom de in Nederland gevestigde vermogensbeheerder Ismael Abudher.

In Nederland zou Abudher voor €21,77 miljoen hebben gefraudeerd. Twee jaar geleden legde het OM beslag op het huis en de rekeningen van de Libiër. Ben Bot werd daarop door Abudher benaderd om hem te helpen onder dit hinderlijke beslag uit te komen. Voor zijn bemiddeling, dat er onder meer uit bestaat de Officier van Justitie te bevragen over de kwestie, wordt hij betaald.

Wie even naar balans van de BV van Ben Bot kijkt, ziet dat hij de laatste jaren flink heeft verdiend, het laatste gedeponeerde jaarverslag meldt dat Bot in 2013 een winst maakte van bijna €1,8 miljoen.

Lees verder via: Quote

Photo by jacco de boer


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Waarom zou mijnheer Bot ineens wel integer zijn? Anders dan alle omhoogevallen grootverdieners?Onmogelijk dat lukt alleen normale gewone mensen die nog in eerlijkheid en rechtvaardigheid geloven.

  2. Deze J**dse kakkerlak is ook nergens vies van.
    Hij seinde in zijn functie van BuZa de VS ook in 0m Rusland binnen te vallen. Die Snor toch weer

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Dit is de reden waarom de “zout is slecht” mythe wordt gepropageerd! Nu weten we waarom…

Verwacht men dat er binnenkort iets gaat gebeuren in de bankwereld?