in , , ,

Oud minister VWS en grondlegger zorgstelsel: ‘Patiënten moeten nog meer zelf gaan betalen’

Hans Hoogervorst, oud-minister van en grondlegger van het huidige zorgstelsel, vindt dat patiënten best wat meer zelf mogen betalen. Zo zou er een eigen bijdrage moeten komen voor een bezoek aan de huisarts.

De ’er voerde in 2006 het huidige zorgstelsel in en hij kijkt er nog steeds tevreden op terug. “Het doel was de eigen verantwoordelijkheid van iedereen in de zorg te vergroten, waardoor we de kosten in de hand zouden kunnen houden. Vooral voor de verzekeraars was dat belangrijk; zij moesten gaan concurreren op prijs en op kwaliteit. Ik denk dat dat glanzend geslaagd is.” 

Daarnaast vindt hij dat er veel te veel ziekenhuizen in zijn. Er mogen daarom best wel wat ziekenhuizen failliet gaan.

Lees verder bij de Bron: Nationale Zorggids


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maarten
5 jaren geleden

Ze moeten hem samen met Schippers naast de genetisch verwante Bernie Madoff opsluiten

gerechtigheid
5 jaren geleden

Het is werkelijk een onbeschrijflijke arrogante KLOOTZAK net als de rest van de VVD met die altijd lachende oplichter en leugenaar RUTTE voorop!
Dat criminele zooitje zou de gezondheidszorg, die nu al voor veel mensen niet te betalen is, graag nog veel duurder willen maken zodat er nog veel meer mensen geen gebruik meer van de zorg kunnen maken. Het is werkelijk ONGELOOFLIJK wat dat SCHORUM zich meent te kunnen veroorloven.
Ze gaan bij de VVD WERKELIJK OVER LIJKEN!
Niet de zakkenvullers in de zorg aanpakken (want dat zijn ze natuurlijk zelf), maar de bevolking systematisch laten bloeden en het liefst uitroeien!
DAT ZIJN NAZIPRAKTIJKEN DIE DE VVD ER OP NA HOUD; ONMENSELIJKE HUFTERS.

Het wordt echt de hoogste tijd voor een VOLKSOPSTAND om die klootzakken voor een VOLKSTRIBUNAAL te brengen en ter verantwoording te roepen. We kunnen dan misschien de waddenzee er mee dempen!!!

Claudia
5 jaren geleden

Er mogen best wat ziekenhuizen failliet gaan, ppfffff. Zal mijn werkgever leuk vinden als ik voor een oogcontrole een middag aan het reizen ben naar het ziekenhuis…. En o ja, ook nog brtalen voor huisarts … Met als gevolg dat mensen te lang gaan wachten voor medische zorg, waardoor preventie of vroeg stadium vaak te laat kan zijn met alle gevolgen en kosten van dien.

gerechtigheid
5 jaren geleden

Beste Claudia, je hebt volkomen gelijk maar dat weten ze ook wel; het is juist de bedoeling van die ETTERBAKKEN dat er zoveel mogelijk zieke mensen te lang wachten en sterven! In hun ogen (VVD) zijn wij GEEN MENSEN maar KOSTENPOSTEN die NIET MEER BRUIKBAAR ZIJN en derhalve AFGESCHREVEN MOETEN WORDEN.
Zieke mensen zijn in hun ogen géén bruikbare mensen maar voorwerpen die niet meer nuttig zijn om hun winsten te vergroten!!!

Het gehele kabinet en vooral de VVD ZIJN ALLEMAAL RATTEN!!!

DickR
Antwoord aan  gerechtigheid
5 jaren geleden

Tja, gerechtigheid, normaal gesproken ben ik tegen HOOFDLETTERS in een tekst. Maar hier is het volledig gerechtvaardigd. Veel asocialer het bijna niet. VVD staat inderdaad voor de werkenden met veel geld en eigenverantwoordelijkheid. Het absoluut misselijk makende van de VVD is wel dat mensen die onvermijdelijk zorg nodig hebben dit niet meer krijgen vanwege geld. We zijn met dit smerig ruikende kabinet bezig een Übermensch te creëren waar voor zwakken en armen geen plaats is.

anne
5 jaren geleden

Als je hem ziet- vol gas geven We;je ruitenwissers aanzetten

anne
5 jaren geleden

Net als Schippers een gore schoft Tegenover Hannie van Leeuwen [cda] met een vinger is z’n keel. Dit soort ratten is men 73 jr geleden vergeten. het blijft schorum wat voor de duivel werkt

.Ha
Antwoord aan  anne
5 jaren geleden

Polen weer open stellen voor een speciale behandeling

fj
5 jaren geleden

opknupm dei kerel

leen vonk
5 jaren geleden

omleggen

5 jaren geleden

Denk dat 2016 het jaar van de zelfdodingen wordt…. is ook wat deze regering wil.

Sem
5 jaren geleden

Waarom doen burgers niets tegen dit zooitje.gladiolen
Ze kunnen nog wat leren van een andere groep- die plegen tenminste bog fatsoenlijk aanslagen
[hoewel ik denk dat anderen dit “in naam van” hun doen]

waalenburg
5 jaren geleden

Zo en bedrieger toen hij dit schandalig systeem bedacht wist hij dat we bestolen zouden worden door de verzekeringen.
Hij heeft toen gezegd dat niemand veel meer kosten zou krijgen eigen bijdrage begon met 75 euro is nu 385 euro wat en schoft en nu ziekenhuizen sluiten man moet opgeborgen worden samen met dat hele kabinet.
Waarom kan het wel goedkoop in buurtland belgie en geen wachtlijsten.
de gene die hier zijn voordeel mee heeft zijn de verzekeringen.
Ben iemand die dat niemand wenst maar ik hoop dat u zo ziek gaat worden en langzaam dood gaat en dan gaan wij zeggen hoera dat is weg bezuinigd

5 jaren geleden

Dat die gauw zelf de ergste ziektes krijg die een mens maar kan krijgen wij nl betalen ons suf en waarvoor om een kloten nr te zijn en die smeriger verkrachten bende krijgt alles gratis wij nl zouden eigenlijk allemaal niks meer moeten betalen m.v.g

Anne
Antwoord aan  Ans Musch V Hoek
5 jaren geleden

Helaas heeft hij geld genoeg voor de behandelingen.

jantje van der sluis
5 jaren geleden

die is gek ik heb een crohnice ziekte die erfelijk is helaas leven mijn ouders niet meer ik kan ze dus niet terverantwoording roepen rot op gek alsof ik er om gevraagd heb echt niet

5 jaren geleden

Hoe kunnen wij organiseren dat heel Nederlands bevolking gewoon stoppen te betalen en ze boycotten? 6 Maanden volhouden dan zijn zij de pineut en niet wij de onderdrukte slaven.

5 jaren geleden

Dus voor de zakkenvullende zorgverzekeraars moet de consument meer gaan betalen. Zo was het toch echt?

Daar gaan we weer, Griekenland: Nieuwe confrontatie tussen Tsipras en internationale geldschieters

Wat NOS u niet vertelde over het failliet van V&D