Oud minister VWS en grondlegger zorgstelsel: ‘Patiënten moeten nog meer zelf gaan betalen’

Hans Hoogervorst, oud-minister van Volksgezondheid en grondlegger van het huidige zorgstelsel, vindt dat patiënten best wat meer zelf mogen betalen. Zo zou er een eigen bijdrage moeten komen voor een bezoek aan de huisarts.

De VVD’er voerde in 2006 het huidige zorgstelsel in en hij kijkt er nog steeds tevreden op terug. “Het doel was de eigen verantwoordelijkheid van iedereen in de zorg te vergroten, waardoor we de kosten in de hand zouden kunnen houden. Vooral voor de verzekeraars was dat belangrijk; zij moesten gaan concurreren op prijs en op kwaliteit. Ik denk dat dat glanzend geslaagd is.” 

Daarnaast vindt hij dat er veel te veel ziekenhuizen in Nederland zijn. Er mogen daarom best wel wat ziekenhuizen failliet gaan.

Lees verder bij de Bron: Nationale Zorggids

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Maarten schreef:

  Ze moeten hem samen met Schippers naast de genetisch verwante Bernie Madoff opsluiten

 2. gerechtigheid schreef:

  Het is werkelijk een onbeschrijflijke arrogante KLOOTZAK net als de rest van de VVD met die altijd lachende oplichter en leugenaar RUTTE voorop!
  Dat criminele zooitje zou de gezondheidszorg, die nu al voor veel mensen niet te betalen is, graag nog veel duurder willen maken zodat er nog veel meer mensen geen gebruik meer van de zorg kunnen maken. Het is werkelijk ONGELOOFLIJK wat dat SCHORUM zich meent te kunnen veroorloven.
  Ze gaan bij de VVD WERKELIJK OVER LIJKEN!
  Niet de zakkenvullers in de zorg aanpakken (want dat zijn ze natuurlijk zelf), maar de bevolking systematisch laten bloeden en het liefst uitroeien!
  DAT ZIJN NAZIPRAKTIJKEN DIE DE VVD ER OP NA HOUD; ONMENSELIJKE HUFTERS.

  Het wordt echt de hoogste tijd voor een VOLKSOPSTAND om die klootzakken voor een VOLKSTRIBUNAAL te brengen en ter verantwoording te roepen. We kunnen dan misschien de waddenzee er mee dempen!!!

 3. Claudia schreef:

  Er mogen best wat ziekenhuizen failliet gaan, ppfffff. Zal mijn werkgever leuk vinden als ik voor een oogcontrole een middag aan het reizen ben naar het ziekenhuis…. En o ja, ook nog brtalen voor huisarts … Met als gevolg dat mensen te lang gaan wachten voor medische zorg, waardoor preventie of vroeg stadium vaak te laat kan zijn met alle gevolgen en kosten van dien.

 4. gerechtigheid schreef:

  Beste Claudia, je hebt volkomen gelijk maar dat weten ze ook wel; het is juist de bedoeling van die ETTERBAKKEN dat er zoveel mogelijk zieke mensen te lang wachten en sterven! In hun ogen (VVD) zijn wij GEEN MENSEN maar KOSTENPOSTEN die NIET MEER BRUIKBAAR ZIJN en derhalve AFGESCHREVEN MOETEN WORDEN.
  Zieke mensen zijn in hun ogen géén bruikbare mensen maar voorwerpen die niet meer nuttig zijn om hun winsten te vergroten!!!

  Het gehele kabinet en vooral de VVD ZIJN ALLEMAAL RATTEN!!!

  • DickR schreef:

   Tja, gerechtigheid, normaal gesproken ben ik tegen HOOFDLETTERS in een tekst. Maar hier is het volledig gerechtvaardigd. Veel asocialer het bijna niet. VVD staat inderdaad voor de werkenden met veel geld en eigenverantwoordelijkheid. Het absoluut misselijk makende van de VVD is wel dat mensen die onvermijdelijk zorg nodig hebben dit niet meer krijgen vanwege geld. We zijn met dit smerig ruikende kabinet bezig een Übermensch te creëren waar voor zwakken en armen geen plaats is.

 5. anne schreef:

  Als je hem ziet- vol gas geven We;je ruitenwissers aanzetten

 6. anne schreef:

  Net als Schippers een gore schoft Tegenover Hannie van Leeuwen [cda] met een vinger is z’n keel. Dit soort ratten is men 73 jr geleden vergeten. het blijft schorum wat voor de duivel werkt

 7. fj schreef:

  opknupm dei kerel

 8. leen vonk schreef:

  omleggen

 9. Gepke de Leef schreef:

  Denk dat 2016 het jaar van de zelfdodingen wordt…. is ook wat deze regering wil.

 10. Sem schreef:

  Waarom doen burgers niets tegen dit zooitje.gladiolen
  Ze kunnen nog wat leren van een andere groep- die plegen tenminste bog fatsoenlijk aanslagen
  [hoewel ik denk dat anderen dit “in naam van” hun doen]

 11. waalenburg schreef:

  Zo en bedrieger toen hij dit schandalig systeem bedacht wist hij dat we bestolen zouden worden door de verzekeringen.
  Hij heeft toen gezegd dat niemand veel meer kosten zou krijgen eigen bijdrage begon met 75 euro is nu 385 euro wat en schoft en nu ziekenhuizen sluiten man moet opgeborgen worden samen met dat hele kabinet.
  Waarom kan het wel goedkoop in buurtland belgie en geen wachtlijsten.
  de gene die hier zijn voordeel mee heeft zijn de verzekeringen.
  Ben iemand die dat niemand wenst maar ik hoop dat u zo ziek gaat worden en langzaam dood gaat en dan gaan wij zeggen hoera dat is weg bezuinigd

 12. Ans Musch V Hoek schreef:

  Dat die gauw zelf de ergste ziektes krijg die een mens maar kan krijgen wij nl betalen ons suf en waarvoor om een kloten nr te zijn en die smeriger verkrachten bende krijgt alles gratis wij nl zouden eigenlijk allemaal niks meer moeten betalen m.v.g

 13. jantje van der sluis schreef:

  die is gek ik heb een crohnice ziekte die erfelijk is helaas leven mijn ouders niet meer ik kan ze dus niet terverantwoording roepen rot op gek alsof ik er om gevraagd heb echt niet

 14. Jandre Kroeze schreef:

  Hoe kunnen wij organiseren dat heel Nederlands bevolking gewoon stoppen te betalen en ze boycotten? 6 Maanden volhouden dan zijn zij de pineut en niet wij de onderdrukte slaven.

 15. Reina Jealal schreef:

  Dus voor de zakkenvullende zorgverzekeraars moet de consument meer gaan betalen. Zo was het toch echt?

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: