in , ,

‘Oude dag’: Gepensioneerden betalen in sommige gevallen per euro meer dan 60 cent belasting

geralt / Pixabay

Gepensioneerden betalen in sommige gevallen per meer dan 60 cent belasting, zo schrijft de Telegraaf.

De krant baseert zich daarbij op cijfers van pensioenadviesbureau Acturaad. Het kantoor ontdekte dat gepensioneerden met een inkomen tussen de €36.800 en €48.000 daarover 61,4 procent belasting moeten betalen. Dat is fors; bij een inkomen tot €36.800 is de belastingdruk 20 procent.

De fiscale boosdoener bestaat niet uit de ‘normale’ inkomstenbelasting, maar veel meer door een ingewikkeld lappendeken aan premies, toeslagen en kortingen dat inmiddels is ontstaan.

Wie net boven een bepaalde inkomensgrens uitkomt, kan daardoor allerlei voordeeltjes mislopen. Het gevolg daarvan is dat AOW-gerechtigden over de van iedere euro tussen de €36.800 en €48.000 minder dan 40 cent over houden.

Pieter van Deudekom, directeur van Acturaad wijst er bovendien op de merkwaardigheid dat boven de €48.000 de belastingdruk juist verder afneemt.

Kort samengevat ziet de belasting en premiedruk voor een gepensioneerde er als volgt uit:

Belastingen premiedruk AOW-gerechtigden

 • Totaal inkomen van € 36.800 19,5%
 • Inkomen boven € 36.800 tot € 48.000 61,4%
 • Inkomen boven € 48.000 tot € 56.000 46,4%
 • Inkomen boven € 56.000 tot € 68.500 40,8%
 • Inkomen boven € 68.500 51,75%
  Deze ouderen, die hun hele leven hebben gewerkt en recht hebben op een leefbaar pensioen, worden door onze roofoverheid ‘gepakt’ omdat ook zijmoeten meebetalen aan het wanbeleid van onze machthebbers!

Afbeeldingsresultaat voor volksroof(Lees ook dit)

en vooral DIT!!!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Lees verder bij de bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter
 1. Ik had ook een pensioen opgebouwd! Eerst moet je er aardig belasting over betalen maar dan blijkt dat je huursubsidie en zorgtoeslag ook een stuk lager of nul blijken te worden, dus waarom zou je een pensioen opbouwen? Je raakt toch weer alles kwijt!

 2. Dit verhaal is niet compleet want boven op de directe belastingen zijn er nog de indirecte belastingen (en belastingen op indirecte belastingen zoals bij energiebelasting). De totale belastindruk komt uit tussen de 80 – 90 % en mogelijk is ook dat nog te laag ….
  Zo zijn er : onroerend goed belasting, waterschapsbelasting, rioolbelasting, energiebelasting (op benzine, diesel, aardgas, electro etc), precairio, hondenbelasting, wegenbelasting, verzekering belasting, voertuigbelasting en aan de lijst komt werkerlijk geen eind, BTW op werkelijk alles inclusief arbeid (waar dus al belasting over geheven is) !!!
  Als je nog geld hebt weten over te houden mag je nog mee betalen aan de kosten van verzorg of verpleeghuis. En eenmaal je hoofd neergelegd kunnen je kinderen ook nog successie rechten nadat je overleden bent over datgene wat overgebleven is en proberen ze je organen ook nog te verkopen.

  De mensen worden (letterlijk) uitgebeend tot op het bot. Er klopt werkelijk geen sodemieter van !!!

  De aarde is een prachtige planeet, maar de criminele elite en de overheden hebben er een gigantische puinzooi van gemaakt.

 3. Probeer eens een grondkavel te kopen van de overheid voor de bouw van een huis. Je betaalt € 500 per m2 … daar waar landbouwgrond € 7 per m2 kost. Hoezo ciminaliteit? Raad eens waar het verschil blijft?

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Eis je recht op! Krijg inzage in je profiel die bedrijven, sportclubs en overheidsinstanties over je verzamelen

Politie Eindhoven pakt Pegida-aanhangers plus 2 journalisten op, stenengooiende Turken ongemoeid