in ,

Oude garde elite-politici blijft aan de macht in de EU

Er was een (zeer kleine) kans op verandering na de ‘verkiezingen’ maar de oude elite houdt hun stevige grip op de macht in de EU. lijkt er nu veel op dat Juncker (Luxemburg) de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie wordt. In de veel gebruikte aanpak wordt ook nu weer slechts één kandidaat voorgesteld, en als er keuze is uit één antwoord, dan is resultaat wel bekend.

is natuurlijk ook het resultaat wat je kan verwachten als je Herman “we zijn allemaal jesuiten” Van Rompuy aanstelt als formateur. Dan is elke vorm van verandering van het oude systeem natuurlijk bij voorbaat uitgesloten. En zo gezegd, zo gedaan.

De is het enige orgaan in de EU dat daadwerkelijk wetten mag schrijven en indienen. De rest is er voor de show. En er is, zoals u ongetwijfeld weet, nergens inspraak of als het aankomt op de Europese Commissie. De Europese Commissie was immers ooit geformeerd juist om inspraak en democratie in Europa te beperken (zogezegd om een mogelijkheid tot oorlog te voorkomen, tja..) en debelangen van de grote, multinationale industriëlen te behartigen. En de old-school elite politicus Jean-Claude Juncker wordt dus de nieuwe voorzitter van deze lobby-club.

Het Abilene Paradox – Een schoolboek voorbeeld

De Abilene-paradox is een paradox waarbij een groep mensen samen een besluit neemt dat tegenovergesteld is aan de voorkeuren van elk van de individuen in de groep. Het betreft een gangbare fout in groepscommunicatie waarbij elk lid ten onrechte van mening is dat hun eigen voorkeur in strijd is met de voorkeur van de groep en daarom geen bezwaar maakt.

Ja, niemand wil deze vent dus eigenlijk echt, niemand heeft voor deze man gekozen, behalve dat hij wel leider is van de grootste fractie in het Europarlement – en het groupthink proces (groepsdenken) doet de rest, met desastreuze resultaten voor de samenlevingen op het Europese continent.

Juncker, een politicus van het slechtste type

Een alcoholist, rookt, geheimhouding, afluisteren, moest aftreden in Luxemburg, expliciet eropuit om macht te grijpen, bewust het volk dom houden, fan van achterkamertjeswerk, trots op zijn eigen liegen, Federale overheid voor de Verenigde Staten van Europa, EU-belastingen, etc, etc… maar een foute carrière-politicus die al tientallen jaren aan de macht is in de EU. Dat soort onkruid krijg je helaas niet weg, dat blijft maar komen. Nu dus als President van de .

Lees verder via Lang Leve Europa!.

Photo by Minister-president


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘NSA bouwt grootste Europese afluisterpost in midden van Duitsland’

Elektronische oorlogsvoering treft vliegverkeer