in , , , ,

Ouderen kunnen de rambam krijgen, we halen de ‘vluchtelingen’ gewoon per vliegtuig op

Als eerste:

Meer ouderen zonder thuiszorg door patiëntenstops

Steeds meer ouderen kunnen geen thuiszorg ontvangen. Een groeiend aantal van thuiszorgorganisaties neemt door geldgebrek geen cliënten meer op. Dat meldt dagblad Trouw.

Zes aanbieders met patiëntenstop

Het aantal aanbieders dat een patiëntenstop heeft ingesteld is opgelopen tot zes, waarvan twee in Tiel, volgens Trouw. Het gaat om Stichting Zorgcentra Rivierenland (Tiel), De Annenborch (Rosmalen), Opella (Ede, Wageningen), Savant Zorg (Helmond), STMR (Tiel) en Zorgpartners (Gouda). Cliënten met acute problemen niet in het gedrang, volgens woordvoerders tegen Trouw.

De organisaties hebben te weinig zorg ingekocht bij verzekeraars. Doordat verzorgingstehuizen sluiten, blijven meer ouderen dan verwacht thuis wonen. Volgens de branchevereniging voor thuiszorgorganisaties BTN kent een kwart van de 170 leden dit probleem.

Begin augustus kondigde Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) in Gelderland al een patiëntenstop af. Eind september deed het veel grotere Vierstroom Zorg Thuis in Zuid-Holland hetzelfde. Die laatste stop is inmiddels weer van de baan, door nieuwe afspraken met zorgverzekeraar CZ.

Lees verder bij de Bron: nrc.nl

Veel thuiszorgorganisaties denken over twee jaar failliet te zijn

“Tachtig procent van de thuiszorgorganisaties verwacht binnen twee jaar failliet te zijn als de situatie blijft zoals die nu is.” Dat zei Hans Buijing van Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) bij het radioprogramma Dit is de Dag.

Het is de bedoeling dat ouderen langer thuis blijven wonen. Maar als zij een beroep doen op de thuiszorg die dit mogelijk maakt, blijkt het in de praktijk steeds lastiger om passende hulp te vinden. “Staatssecretaris Van Rijn zegt dat de zorg voor mensen gegarandeerd is, maar mensen kunnen nu al niet meer altijd terecht bij de gewenste aanbieder”, aldus Buijing in het radioprogramma.

Lees verder bij de Bron: Skipr

Dus is er niet voor de zorg van de mensen die dit land meegeholpen hebben om weer op te bouwen.

Vervolgens komt Zwamsom met er kan nog meer bij, geld genoeg:

Samsom: ‘60.000 vluchtelingen kunnen we aan’

In een zaterdag gepubliceerd interview met de Volkskrant stelt PvdA-leider Diederik Samsom dat Nederland vluchtelingen kan en moet opvangen. ‘Ook een aantal van zestigduizend kunnen we aan.’

Volgens de PvdA-voorman vindt de ‘grote stille meerderheid’ in het land dat vluchtelingen moeten worden opgevangen, maar maakt die groep maakt zich ook grote zorgen over de aantallen .

Samsom voelt niets voor maatregelen als de bouw van een hek om asielzoekers te weren. Volgens hem moet de oplossing voor het asielzoekersvraagstuk deel uit de regio komen. Nu trekken asielzoekers weg uit Turkije omdat ze daar onvoldoende perspectief hebben. Samsom: ‘Er moet in Turkije een fatsoenlijke asielprocedure komen. Onderwijs voor de kinderen die zijn gevlucht. En enig economisch perspectief voor hun ouders.’

De PvdA-leider is er niet voor om een bovengrens te hanteren voor het aantal vluchtelingen dat Nederland kan opvangen.

Lees verder bij de Bron: Blik op nieuws

En als klap op de vuurpijl gaan we bakken met geld uitgeven aan vluchtelingenvluchten:

EU-plan: gratis vluchten aanbieden aan asielzoekers

Om migranten te ontmoedigen in de winter de lange reis naar de te voet af te leggen, gaan er stemmen op binnen de EU om vliegreizen voor asielzoekers naar veilige landen te betalen.

Dat zeggen EU-vertegenwoordigers tegen persbureau Reuters. Het idee is om migranten de komende winter op te vangen in EU-grenslanden, ze daar de asielprocedure laten starten en asielzoekers daarna vliegtickets te geven naar Europese eindbestemmingen.

Winterse omstandigheden

Tienduizenden migranten die momenteel richting landen als Duitsland en Zweden lopen ondervinden problemen door barre weersomstandigheden.

VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zegt dat er in elk geval snel maatregelen nodig zijn om mensen in de kou te helpen. In Oostenrijk moesten zondagnacht bijvoorbeeld duizenden migranten op straat slapen, omdat alle opvanglocaties propvol zaten.

Lees verder bij de Bron: Elsevier.nl

En dit is alles wat we willen volgens onze volksvertegenwoordigers(ahum)

https://twitter.com/theuniszen/status/657156538403037188


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

die ouderen kunnen we toch naar auswits sturen ploumen heeft het pas nog opgeknapt voor 2 miljoen gewoon met de ijzeren rijn ook een projekt van de pvda wel wat te bloowen meegeven ha

En dat was het dan: Europa stemt voor netneutraliteit boven de NL versie, inclusief loopholes

Europa wil onze verkiezingen gaan organiseren