in , ,

Ouders van Syriëgangers richten stichting op om de overheid te dwingen hun kinderen terug te halen

Alexas_Fotos / Pixabay

Als je de vader of moeder bent van een Nederlandse ‘Syriëganger’ (lees: een extremist die de afgelopen jaren naar is afgereisd om daar in naam van ISIS de meest vreselijke misdaden tegen de menselijkheid te begaan) moet je je natuurlijk helemaal kapotschamen. Je zou zo’n kind maar hebben opgevoed.

Vreselijk. ‘Waar is het misgegaan?’ is de eerste en belangrijkste vraag die ík mezelf zou stellen.

Helaas denken heel veel van dat soort ouders daar heel anders over. In plaats van het walgelijke gedrag van hun kinderen te veroordelen hebben ze nu namelijk een stichting opgericht met het Grote Doel om de te dwingen hun extremistische kroost terug te halen naar .

Ouders van Syriëgangers hebben een stichting opgericht waarmee ze hun kinderen willen terughalen naar Nederland. Samen hopen ze sterker te staan en zo de overheid te kunnen dwingen tot repatriëring, zo meldt de Volkskrant.

De Nederlandse regering is vooralsnog niet van plan deze mensen terug te halen, zo lijkt het. Van sommige Syriëgangers is zelfs het Nederlanderschap al afgenomen. Een Vlaamse jihadisme-onderzoeker waarschuwde dit weekend nog in Trouw voor de risico’s van het terughalen van deze strijders.

-er Sneller noemt het “moeilijk en problematisch” dat er in Syrië ook hele jonge kinderen van Syriëgangers vastzitten. “Je moet ervoor zorgen dat die ouders er niet mee weg kunnen komen,” aldus het Kamerlid.

Lees verder bij de bron: wnl.tv en dds.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Alles over bier en eten!


Bier Butler

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Idiote EU-regelgeving: Fiat Chrysler koopt uitstootboetes af via Tesla

Varkensvleescrisis 2019? Grote uitbraak van Afrikaanse varkenskoorts, sprake van cover-up