in ,

Over het mensen voor de trein duwen: media weten niet meer wat ze moeten doen

Ziekelijk bezield door het streven om het begrip buitenlander te vermijden

TayebMEZAHDIA / Pixabay

Uit grote steden zijn metro-duwers en sneltram-duwers al langer bekend. Nauwelijks een week na een dodelijke gebeurtenis in Voerde nu in Frankfurt. Drie mensen worden door iemand voor een binnenrijdende ICE-trein gestoten, een kind sterft.

En de media reageren als verkeerd geprogrammeerde tekstrobots.

Het eerste nieuws op de radio: het was een man – alsof een vrouw de kracht voor zo´n gewelddaad zou hebben. Na een half uur dan de melding dat het een 40-jarige man was. Goed, dacht ik, ze hebben hem al gearresteerd, anders zouden ze zijn leeftijd niet weten. Maar een half uur later zei men toen dat hij een zwarte broek gedragen zou hebben. Dan hebben ze hem dus toch nog niet, anders zou de kleur van de broek niet meer belangrijk geweest zijn. Weer een half uur later dan de opluchting, ze hebben de duwer toch.

De rest van de dag miste ik in de media daarna de aanwijzing waarom de leeftijd van de man belangrijker is dan zijn nationaliteit. Toen was het me duidelijk dat het een buitenlander moest zijn, want bij een Duitse dader wordt diens nationaliteit onmiddellijk na het bekend worden miljoenen malen breeduit genoemd. En zo was het dan ook, de dader – in de media steeds “verdachte” – is buitenlander, en wel een dubbele. Een Zwitser die uit Eritrea afkomstig is.

Waarom altijd dit op eieren lopen rondom de herkomst van daders? Is het dan zo erg wanneer bij nieuwe criminele gevallen in de regel bevestigd wordt wat ieder jaar wordt bewezen door de criminaliteitsstatistiek van de Federale Duitse , namelijk dat autochtonen bij bepaalde delicten lang niet zo opvallend zijn dan criminelen met een migratieachtergrond? En waarom is het een genoegen voor de mediamakers wanneer er eindelijk weer eens een Duitser de booswicht is?

Hoe echter konden de opiniemakers zich nu weer uit deze gebeurtenis in Frankfurt redden? Dat ging zo: het was al snel duidelijk de man met de zwarte broek geen “!” had geroepen. Waarom eigenlijk niet? Per slot van rekening is Eritrea toch voor 50% islamitisch? En hoe zit het met de andere helft? Aha, daar hebben we het: Eritrea is voor 48% christelijk. Behoort de dader dan misschien tot hen? En inderdaad, de dader is christen, zelfs een orthodoxe. Zie je wel.

En zo neemt de verschrikkelijke daad de gewenste wending voor de opiniemakers. De moslims zijn vrijgepleit. Het zou me ook verbaasd hebben, want heeft in de een ander soort geweld vastgelegd. Zijn lievelingswapen was het zwaard. Omdat zwaarden tegenwoordig echter heel opvallend en bovendien lastig zijn. worden deze lange wapens vervangen door messen.

Terug naar de zaak: waarom hebben de Zwitsers voor deze man alleen in hun eigen land een opsporingsbevel uitgevaardigd en niet ook de buurlanden gewaarschuwd? Maar zelfs als ze dat gedaan zouden hebben: de grens met Duitsland is net zo poreus als een Zwitserse kaas. En het grensbeleid van Duitsland stinkt als oude kaas. Dagelijks komen er met de trein of op andere manieren veel illegalen Duitsland binnen.

En is ook niet meer wat het ooit was. De dader kwam in 2006 illegaal het land binnen en kreeg als dank een onbeperkt verblijfsrecht. Dit recht verplicht hem echter niet om in het kanton Zürich te blijven, en dus keek hij in Duitsland rond.

Laten we blij zijn dat niet alle een probleem worden – behalve dat …..

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

9/11 niet langer een complot: NY Fire Commission eist nieuw onderzoek naar “voorgeplante explosieven”

….. en zo verwijder je opgenomen spraakopdrachten bij Apple, Amazon en Google