in , ,

Over KLM: geen btw, geen belasting, geen klimaatmaatregelen, maar wel janken om staatssteun

Ook zelf vindt het voornemen de maximale bonus van president-directeur Elbers van 75 procent van zijn basissalaris te verhogen naar 100 procent bij nader inzien matig getimed.

De Nederlandse en Franse beslissen deze week over de staatsgaranties die AirFrance-KLM moeten behoeden voor faillissement.

Eerst leek dat te gaan om 6 miljard euro, daarna gingen de geschatte bedragen omhoog naar 8, 10 en – de laatste melding – 18 miljard.

Daar valt een mogelijke verhoging van Elbers’ salaris met een paar ton per jaar – tot maximaal 1 miljoen – bij in het niet. zijn momenteel sowieso onwaarschijnlijk, al moet je de schaamteloosheid van AirFrance-KLM niet onderschatten.

Die haalt misschien niet het niveau van de belastingontduikers, profiteurs en parasieten van Booking.com, maar is toch nog altijd imponerend.

Geen op tickets, geen belasting op kerosine en je onttrekken aan klimaatmaatregelen, maar wel janken om staatssteun.

Het getuigt van een zieke mentaliteit….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De trap moet van boven af schoon gemaakt !!!
10 maanden geleden

Het grote probleem is dat er de enorme privileges die corporaties hebben weten te veroveren. Overheden zijn omgekocht of bezweken onder druk die op hun is uitgeoefend.
De salariseen van CEO’s zijn buitensporig (Shell 24 miljoen) en niet in verhouding tot de prestaties van de CEO. Alles riekt naar corruptie.

De Corona vakantie is een perfecte gelegenheid om eens heel grondig over de volledig uit de klauwen gelopen verantwoordelijkheden en plichten van corporaties (en banken) na te denken.
En laten we de rol die overheden, regeringen en NGO’s (non governmental organisations) spelen ook maar direct bij betrekken want het gaat aan de top al heel veel jaren heel erg fout !!!!

Wilma
10 maanden geleden

DAT is het beleid van o.a. Rutte. Alles voor de rijken, die dan ook nog gaan bedelen, maar de kleine man krijgt noppes en mag kapot gaan.

Rob De Jong
10 maanden geleden

de VVD is er ook alleen nog maar voor de rijken ,en het is een partij van leugenaars als je niet kunt liegen wordt je niet toegelaten tot die club van elite leugenaars

Jeroen De Jeroen
10 maanden geleden

Slecht links stukje van De Volkskrant.

KLM investeert verdomt veel in schonere energie en schone vliegtuigen.

Is de Volkskrant al milieu neutraal??

Rekenkamer: digitale beveiliging van Schiphol zo lek als een mandje

Kritiek studenten op surveillancesoftware voor examens, akkoord gaan of geen tentamen