in , , ,

Vodafone bekent: Overheden hebben directe toegang tot Vodafone-netwerk

bevestigt vrijdag dat het bedrijf overheden direct toegang geeft tot het netwerk voor het achterhalen van metadata en het aftappen van gesprekken.

Dat schrijft de Britse krant the Guardian vrijdag.

Het is de eerste keer dat een provider bevestigt dat overheden direct toegang hebben tot netwerken. Volgens Vodafone is het bedrijf overigens niet de enige in de markt waarbij dit het geval is.

Vodafone Nederland laat aan NU.nl weten dat Nederland niet bij de landen hoort waar de direct toegang heeft tot het netwerk. In andere landen kunnen overheden door de toegang gesprekken aftappen en achterhalen waar mensen zich bevinden.

Bovendien hebben die overheden geen bevelschrift nodig om data op te vragen waardoor Vodafone geen idee heeft hoeveel gegevens er worden geraadpleegd en van welke klanten.

Transparantie

“Het directe model bestaat”, bevestigt Stephen Deadman, privacydirecteur van Vodafone, nog maar eens tegenover de Britse krant.
“We roepen bij dezen op een einde te maken aan de directe toegang. Zonder officieel bevelschrift is er geen transparantie. Als we een verzoek krijgen, kunnen we in opstand komen tegen de opsporingsdienst.” Deadman stelt dat als overheden een officieel verzoek moeten indienen de drempel een stuk hoger ligt.

via NUtech.nl

Photo by osde8info


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc
4 jaren geleden

In Driebergen staan computers miljoenen x per dag de phones van NL.inwoners te scannen. Welke calvinistische NSB’er staat hier achter ???. Zeker niets te verbergen !!!!!!!

De Europese Commissie “raadpleegt” de bevolking over TTIP: Ja of Ja

Overheid dwingt tot scheidingen: Bijstandsmoeders raken 240 euro per maand kwijt of ga maar scheiden