Vodafone bekent: Overheden hebben directe toegang tot Vodafone-netwerk

bevestigt vrijdag dat het bedrijf overheden direct toegang geeft tot het netwerk voor het achterhalen van metadata en het aftappen van gesprekken.

Dat schrijft de Britse krant the Guardian vrijdag.

Het is de eerste keer dat een provider bevestigt dat overheden direct toegang hebben tot netwerken. Volgens Vodafone is het bedrijf overigens niet de enige in de markt waarbij dit het geval is.

Vodafone Nederland laat aan NU.nl weten dat Nederland niet bij de landen hoort waar de overheid direct toegang heeft tot het netwerk. In andere landen kunnen overheden door de toegang gesprekken aftappen en achterhalen waar mensen zich bevinden.

Bovendien hebben die overheden geen bevelschrift nodig om data op te vragen waardoor Vodafone geen idee heeft hoeveel gegevens er worden geraadpleegd en van welke klanten.

Transparantie

“Het directe model bestaat”, bevestigt Stephen Deadman, privacydirecteur van Vodafone, nog maar eens tegenover de Britse krant.
“We roepen bij dezen op een einde te maken aan de directe toegang. Zonder officieel bevelschrift is er geen transparantie. Als we een verzoek krijgen, kunnen we in opstand komen tegen de opsporingsdienst.” Deadman stelt dat als overheden een officieel verzoek moeten indienen de drempel een stuk hoger ligt.

via NUtech.nl

Photo by osde8info

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Marc schreef:

    In Driebergen staan computers miljoenen x per dag de phones van NL.inwoners te scannen. Welke calvinistische NSB’er staat hier achter ???. Zeker niets te verbergen !!!!!!!

Geef jouw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: