in , , ,

Overheid gaat automatische gezichtsherkenning onderzoeken

De gaat in 2020 een onderzoek starten naar het gebruik van automatische en andere vormen van biometrische identificatie. Dat staat in de Agenda Digitale Overheid (pdf).

Volgens de overheid groeit in de digitale ook de rol van digitale identiteitstoepassingen. Er zal daarom een onderzoek worden gestart naar het gebruik van automatische gezichtsherkenning en andere vormen van biometrische identificatie.

Een onderdeel van het onderzoek is een met het gebruik van identiteitsgegevens op een voor mensen die vaak internationaal vliegen.

Daarnaast zal de overheid samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en tien gemeenten diverse nieuwe digitale identiteitstoepassingen testen.

Ook zal er een onderzoek plaatsvinden naar digitale identificatie en verificatie en het eventueel gebruik van - daarbij, gebaseerd op gegevens die door individuen zijn verstrekt.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: Overheid gaat automatische gezichtsherkenning onderzoeken

Photo by jurvetson cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schulden? Ze blijven uw verantwoordelijkheid!

Kamervragen over herleidbaar BSN op voorkant paspoort