in , , ,

Overheid gaat automatische gezichtsherkenning onderzoeken

De overheid gaat in 2020 een onderzoek starten naar het gebruik van automatische gezichtsherkenning en andere vormen van biometrische identificatie. Dat staat in de Agenda Digitale Overheid (pdf).

Volgens de overheid groeit in de digitale ook de rol van digitale identiteitstoepassingen. Er zal daarom een onderzoek worden gestart naar het gebruik van automatische gezichtsherkenning en andere vormen van biometrische identificatie.

Een onderdeel van het onderzoek is een experiment met het gebruik van identiteitsgegevens op een smartphone voor mensen die vaak internationaal vliegen.

Daarnaast zal de overheid samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en tien gemeenten diverse nieuwe digitale identiteitstoepassingen testen.

Ook zal er een onderzoek plaatsvinden naar digitale identificatie en verificatie en het eventueel gebruik van blockchain-technologie daarbij, gebaseerd op gegevens die door individuen zijn verstrekt.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: Overheid gaat automatische gezichtsherkenning onderzoeken

Photo by jurvetson cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
George Orwell
2 jaren geleden

Misschien kan de overheid dan ook de vraag beantwoorden of zijn in deze ontwikkeling ook een vergelijking ziet met het boek 1984 van George Orwell ??? En in dat geval de vraag waarom de overheid al dit soort technieken in huis wil hebben terwijl al op zoveel andere manieren de identiteit van burgers niet meer anoniem te noemen is ?

God
2 jaren geleden

Welke klootviool van een burger erkend nog het bestaan van een.club personen die schijt heeft aan de eigen grondwet. art. 10 en 11

Kees
Antwoord aan  God
2 jaren geleden

God had toch de “0verheid” over u aangesteld. !!!!!
Bijbel : Romeinen 13 .

Schulden? Ze blijven uw verantwoordelijkheid!

Kamervragen over herleidbaar BSN op voorkant paspoort