in , ,

Overheid: Je kunt geen Nederlander meer zijn zonder bankrekening met pinpas

Je pinpas is momenteel het meest belangrijke stuk plastic in je leven. En met zoveel dingen merk je dat pas (ha!) als je hem kwijt bent. Er zijn tegenwoordig gewoon plekken waar je niet meer met cash kan betalen. Je hebt pin-parkeerautomaten en ns-apparaten, pin-collectes en zelfs winkels zoals de Marqt waar je alleen nog maar met een pinpas kan betalen. En dan sta je daar met je harde ’s…

…Luca van Dinter, oprichter van Ik Claim Mijn Naam, een initiatief dat mensen helpt zich soeverein te verklaren, besloot in 2010 niet langer met een bankrekening te leven, maar deelt hij met een aantal andere mensen een verenigingsrekening. Op deze rekening lopen alle geldstromen van de leden die “persé moeten” – belasting, toeslagen, internetabonnement, enzovoort. Bij mensen die hier niet aan mee willen doen, loopt de betaling via een zus, vader of vriendin.

Zowel betalen als ontvangen is als je geen bankrekening hebt simpelweg onmogelijk. Kort samengevat: je kunt geen (participerende) Nederlander meer zijn zonder een bankrekening. De boodschap van de overheid, bewust of onbewust, is glashelder: meedoen of oprotten.

Lees verder via: PrivacyNieuws

Photo by ING Nederland


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe Duitse en Franse banken hielpen om Griekenland bankroet te krijgen

Track & Trace van reisvee: Schiphol voorziet terminals van Beacons