in , , , ,

Overheid moet wetgeving voor vaccinatieplicht kinderopvang voorbereiden

Ouders die hun kinderen weigeren te vaccineren, moeten daar door de op aangesproken worden. En voor als de vaccinatiegraad straks wellicht daalt onder een kritieke ondergrens, moet de overheid nu alvast de wetgeving voor een vaccinatieplicht voorbereiden.

Dat advies geeft de 'Commissie kinderopvang en vaccinatie' vanochtend aan het kabinet. Staatssecretarissen Tamara van Ark (Sociale Zaken) en Paul Blokhuis (Volksgezondheid) moeten zich de komende tijd buigen over dit zeer gevoelige advies.

De commissie heeft verschillende hoogtes van de vaccinatiegraad in drie categorieën opgedeeld. De gevaarlijkste is rood – waarbij het percentage gevaccineerden onder een kritieke ondergrens zit – en we zitten nu in oranje, volgens de commissie.

Ook al bleek laatst dat de vaccinatiegraad is gestabiliseerd na jaren van daling, we zitten nog steeds onder de gewenste grens van 95 procent.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma zou als voorwaarde gesteld moeten worden voor toegang tot de kinderopvang. Dat stelt de Commissie kinderopvang en vaccinatie maandag in een rapport. Als de voorwaarde geen effect heeft, moet een “in de vastgelegde algemene vaccinatieplicht” worden overwogen, staat in het rapport

De commissie vindt de keuze van ouders om hun kinderen wel of niet te laten vaccineren te vrijblijvend.

Ouders die weigeren, zouden verplicht moeten worden om in gesprek te gaan met een deskundige. Volgens de commissie is de overheid aan zet om ouders beter te informeren over het belang van inenten tegen besmettelijke ziekten.

Deze verantwoordelijkheid ligt niet bij de kinderopvang.

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belangrijk nieuws voor huizenbezitters: Rente-opslagrekening banken vanaf nu taboe

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Arnhem en Den Bosch stevenen af op miljoenenstrop