in

Overheid verzwijgt jarenlang omvangrijk pedoschandaal

In Nederland zou in de jaren 1980/1990 net zo’n omvangrijk pedoschandaal hebben plaatsgevonden als in Engeland. Dat is de stelling van advocaat Martin de Witte, die, namens een voormalige jongensprostitué een voorlopig getuigenverhoor bij de Amsterdamse rechtbank heeft aangevraagd. “De overheid heeft kindermisbruik simpelweg jarenlang gedoogd. Wist er dus vanaf..”

pedonetwerk
Naast de Gay-krant waren het Panorama en zoals hier, het AD die aandacht besteedden aan de affaire Demmink..

Advocaat De Witte heeft dit verzoek tot een getuigenverhoor gisteren ingediend bij de Amsterdamse rechtbank. Het is bekend, dat zulke verhoren, waarbij getuigen onder ede staan, zelden geweigerd worden. Op de lijst getuigen staan onder meer Ivo Opstelten, Fred Teeven en voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink. De zaak is aangespannen namens een voormalige minderjarige jongensprostitué die in de jaren 1990 gedwongen werkte voor een jongensbordeel in Amsterdam. De nu 41-jarige man, die niet bij naam wil worden genoemd, zegt PTSS te hebben overgehouden aan zijn prostitutieverleden en houdt de overheid verantwoordelijk.

demmink
Het Algemeen Dagblad leek vooralsnog de enige krant die haar plicht doet, om het verhaal van Joris Demmink te belichten.

Pedoprostitutiecircuit
“Pedofilie in Amsterdam werd in de jaren 80 en 90 gedoogd door de overheid,” legt advocaat Martin de Witte uit. ,,Bordelen met minderjarige jongens zijn jarenlang niet aangepakt.” Het ‘pedoprostitutiecircuit’ was zelfs bekend bij instanties als de GGD. “Door de misbruikproblemen te negeren, is de overheid mede schuldig.” Zelfs hoofdofficieren en hoge ambtenaren zouden zich in het Amsterdamse jongensprostitutiecuircuit hebben begeven. Die informatie kreeg de Amsterdamse politie in 1998.

In het diepste geheim werd daarop het Rolodex-onderzoek gestart. Fred Teeven was een van de officieren van justitie in deze zaak. En Joris Demmink was volgens rechercheurs van het Rolodex-onderzoek destijds een van de verdachten. De Witte wil daarom de drie justitiemannen onder ede horen. “Net als in Engeland bij de zaak-Savile moet ook hier de onderste steen boven komen,” vindt de advocaat. En inderdaad is het onderzoek in Engeland plotseling in een stroomversnelling geraakt, nu op uiterst professionele wijze het kindermisbruik-onderzoek is gestructureerd..

Alleen is de vraag nu natuurlijk, wie op dit moment in de Nederlandse overheid en vooral binnen het Ministerie van Justitie in staat is, zoals Demmink dat kennelijk kon, het onderzoek naar dit onwelriekende pedo/misbruik-netwerk te saboteren..

Lees verder via: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Falende directeur krijgt bijna miljoen euro belastinggeld mee van waterschappen

Jubileum! EU regeert al 10 jaar zonder mandaat