in , ,

Overheidsonderzoek Engeland: Christelijke vervolging bijna op “Genocide Niveau”

jplenio / Pixabay

De vervolging christenen over de hele wereld is bijna op “genocide” niveau, volgens een nieuw tussentijds rapport in opdracht van de Britse regering.

De review, geleid door bisschop Truro, de rechtse voorganger Philip Mounstephen, schatte dat één op de drie christenen lijdt onder religieuze vervolging.

Christenen zijn momenteel de meest vervolgde religieuze groep, aldus het rapport.

In reactie op het rapport zei minister Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt dat hij de indruk heeft dat “politieke correctheid” een rol heeft gespeeld waardoor de kwestie niet werd aangepakt.

BBC News: het tussentijdse rapport zei dat de belangrijkste impact van “genocidale daden tegen christenen is exodus” en dat het christendom “wordt weggevaagd” uit delen het Midden-Oosten.

Het waarschuwde de religie “dreigt te verdwijnen” in sommige delen de wereld, wijzend op figuren die beweerden dat christenen in Palestina minder dan 1,5% van de bevolking vertegenwoordigen, terwijl ze in Irak waren gedaald van 1,5 miljoen vóór 2003 tot minder dan 120.000 .

“Bewijs toont niet alleen de geografische verspreiding antichristelijke vervolging, maar ook de toenemende ernst ervan,” schreef de bisschop.

“In sommige regio’s komt het niveau en de aard vervolging aantoonbaar dicht in de buurt van het voldoen aan de internationale definitie van genocide, volgens die van de VN.”

De minister van Buitenlandse Zaken gaf de heroverweging op Tweede Kerstdag 2018, te midden van een uitbarsting over de behandeling van Asia Bibi, een christelijke vrouw die met de dood werd bedreigd nadat zij in Pakistan van godslastering was vrijgesproken.

De bevindingen komen nadat meer dan 250 mensen werden gedood en meer dan 500 gewonden bij aanvallen op hotels en kerken in Sri Lanka op Paaszondag.

Hunt, die een week lang door Afrika tourt, zei dat hij dacht dat regeringen “in slaap waren gevallen” over de vervolging van christenen, maar dat dit rapport en de aanslagen in Sri Lanka “iedereen met een enorme schok wakker had gemaakt”.

Hij voegde eraan toe: “Ik denk dat er een misplaatste zorg is dat het op de een of andere manier kolonialistisch is om te praten over een religie die werd geassocieerd met koloniale machten in plaats van de landen waar we als kolonisten naar binnen marcheerden.

‘Sfeer van politieke correctheid’

“Dat heeft misschien een onbeholpenheid gecreëerd bij het praten over dit onderwerp – de rol van zendelingen was altijd controversieel en dat heeft, denk ik, er ook toe geleid dat sommige mensen zich terugtrekken voor dit onderwerp.

“Wat we in die sfeer van politieke correctheid vergeten zijn, is dat de christenen die vervolgd worden, enkele van de armste mensen op aarde zijn.”

In reactie op het rapport zei de president van de raad van afgevaardigden van Britse joden, Marie van der Zyl, dat joden vaak het doelwit van vervolging waren en voelden voor christenen die gediscrimineerd werden op basis van hun geloof.

“Of het nu gaat om autoritaire regimes, of onverdraagzaamheid die wordt gemaskeerd in het verkeerde vermoeden van religie, rapporten zoals die vandaag zijn gelanceerd herinneren ons eraan dat er veel plaatsen zijn waar christenen verschrikkelijke niveaus van geweld, misbruik en intimidatie tegenkomen,” zei ze.

De herziening zal zijn definitieve bevindingen in de zomer publiceren.

Lees verder bij de bron: worldunity.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Migrantentaxi Sea-Watch 3 mag weer uitvaren, nieuwe regels pas vanaf augustus

De dronkaard van Europa verkozen tot ‘Europees Leider van het Jaar’