in , ,

Overheveling taken van Rijk naar gemeenten: De Nationale gotspe

Vooral indien je in de 60er of 70er jaren van de vorige eeuw van je jeugd hebt mogen genieten, dan valt je mond steeds vaker open van verbazing, van onbegrip en ongeloof. Van opperste verbazing bij weer een zoveelste bericht waarvan je verstand compleet stil valt. Dat zijn van die momenten waarop je je afvraagt waarom er nog steeds geen metershoge vlammen uit de Nederlandse regeringsgebouwen slaan? Waarom met zoveel voorhanden zijnde Kalasjnikov’s, die op straat zo voor het oppakken liggen, de kogels nog steeds niet rondfluiten rondom de politieke hoofden in, en op, Het Binnenhof?

Er gebeuren vandaag zaken die halverwege de vorige eeuw ondenkbaar zouden zijn geweest, met de nadruk op ondenkbaar! In vergelijk met met name de Nederlandse jeugd van vandaag moet dan ook worden vastgesteld dat de jeugd uit eerder genoemd tijdperk een waarachtige  revolutionaire garde betrof. Want de hedendaagse jongeren lijken vooralsnog compleet murw te zijn geslagen en door moderniteiten als en het automatisch digitaal betaalgemak via de smartphone. Het heeft er dientengevolge meer dan alle schijn van dat een complete generatie jeugdigen inmiddels tot hersendode Zombie is getransformeerd.

Maar anderzijds, wellicht is die moderne jeugd juist driftig aan het solliciteren naar een baan die een klein beetje bij de peperdure opleiding aansluit? Nou, dan is men inderdaad nog wel een poosje bezig. En wellicht heeft die moderne jeugd wel wat anders te doen dan protesteren en actie voeren, want  misschien heeft men zich wel aangesloten bij een kopschopelftal waar ook regelmatig hard voor getraind moet worden als je een beetje in vorm wilt blijven? En je wil toch niet buiten de sociale contouren van ‘de groep’ vallen?

Maar waar maken wij ons nu juist vandaag zo ontzettend druk om?

TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, ontslaat de komende maanden 650 van de 11.000 vaste medewerkers. Bovendien worden de salarissen van zo’n 4300 werknemers ‘fors verlaagd’. Dat maakt het bedrijf bekend. Directeur Zion Jongstra schrijft de ”ongekend zware maatregelen” toe aan de bezuinigingen die staatssecretaris Martin van Rijn () gemeenten heeft opgelegd. Maar veel gemeenten doen daar nog een flinke schep bovenop en verlagen de vergoeding voor thuiszorg soms drastisch. De werknemers die worden ontslagen werken in gemeenten die helemaal stoppen met de financiering van de thuishulp. Welke dat zijn is nog onbekend. (Bron: RTLZ)

Maar dit betekent dat die gemeenten de betreffende thuiszorgorganisatie dwingt, eenzijdig, arbeidscontracten te wijzigen. EN DAT KAN WETTELIJK DUS HELEMAAL NIET. Die gemeenten wijzen op hun beurt dan weer naar het Rijk, en het Rijk wast haar handen in onschuld met de opmerking; “Tja, die taakoverhevelingen van het Rijk naar de gemeenten, dat was nu eenmaal een puur democratisch besluit door de kamers hoor, daar kunnen wij nu verder ook niets aan doen. Wat wenst u dan? Een als de USSR?” (Kunnen we de lach nog inhouden?)

Maar de goede waarnemer begrijpt al snel waar het om draait. Nederland betreft inmiddels een volkomen circus van onbetaalbaarheid. Veroorzaakt door politieke beslissingen op het allerhoogste nationale niveau. En wie mag hetgeen er nog te redden valt, betalen? Als er nog iets valt te redden? Wij zullen u het antwoord niet verklappen maar verwijzen u hiervoor graag door naar dezelfde  ‘onze ’.

Maar het meest weerzinwekkende aan deze gehele kwestie betreft natuurlijk de schoffering van onze Grondwet, artikel 1, waarover we al veel vaker gesproken hebben. In die grondwet staat namelijk niet(!) allen die zich binnen dezelfde Nederlandse gemeente bevinden’, maar daar staat juist geschreven allen die zich binnen Nederland bevinden’.  En hieruit vloeit in automatisme voort dat de ene Nederlandse gemeente haar burgers grondwettelijk helemaal niet anders kan benaderen dan de andere gemeente. Betaalt de ene gemeente de thuiszorg, tegen een menswaardig loon, dan dient de andere gemeente exact dat zelfde voor het Thuiszorg personeel te doen. Klaar!

Zeg pssssssssssst, Asscher, werk aan de winkel jongen. Er is nog veel meer Nederland dan de Middellandse Zee hoor!

PS: Zou het de jongeren van vandaag eigenlijk wel iets interesseren dat zij hun minimumloon hebben te danken aan de opstandige jeugd van weleer?

Bron: Overheveling taken van Rijk naar gemeenten: De Nationale gotspe

Photo by Flats!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Afschaffing cash geld dichterbij: Banken willen alleen nog maar 5 euro biljetten

Politie deelt gratis pennen van uw eigen belastingcentjes uit op Koningsdag