in ,

Overmaken 1,1 mrd naheffing aan Brussel is illegaal

Tijdens de stemmingen greep de Onvermijdelijke Omtzigt de microfoon: “Voorzitter. Zojuist zijn de twee amendementen verworpen die beoogden om niet nog dit jaar 1,1 miljard euro voor de naheffing over te maken naar de Europese Commissie. CDA is het er pertinent mee oneens dat dit bedrag wordt overgemaakt alvorens de cijfers goed gecheckt zijn. Dat zijn ze niet. Daarom stemmen wij tegen deze suppletoire begroting, die verder niet veel punten telt. We zijn zeer benieuwd wanneer deze suppletoire begroting in de Eerste wordt behandeld, daar dit bedrag voor 30 december lijkt te worden overgemaakt.”

Die laatste zin van Omtzigt is venijnig, want de Eerste komt maandag in een extra vergadering bijeen (o.a. om te stemmen over Wet Normering Topinkomens). Pas als voorstel voor het overboeken van 1,1 miljard euro graaigeld is goedgekeurd door de Eerste Kamer, mag Dijsselbloem betalen aan Brussel.

MAAR! De naheffing staat helemaal niet op de agenda van de Senaat van aanstaande maandag. Dat betekent dat Dijsselbloem van plan is om op 30 december de naheffing over te maken zonder toestemming van de Eerste Kamer. Een soort AMvB’tje, zeg maar.

via GeenStijl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laat weten wat je vindt van Opstelten’s behoud-de-bewaarplicht-voorstel

Een beproefd recept: net voor kerst een wet doordrukken