Oxfam hield orgies met hoertjes op Haïti na aardbeving

Volgens een intern rapport van Oxfam hebben medewerkers van de hulporganisatie met geld van de ngo seksfeestjes georganiseerd met prostituees op Haïti. Sommige meisjes die deelnamen waren mogelijk minderjarig waren. Grote spil in de zaak is een Belg: Roland van Hauwermeiren, country manager namens Oxfam destijds.

DE TOENMALIGE ALGEMENE DIRECTEUR VAN OXFAM, BARBARA STOCKING, BOOD DE 68-JARIGE HAUWERMEIREN EEN “GEFASEERDE EN WAARDIGE EXIT” AAN OMDAT ER “ANDERS MOGELIJK ERNSTIGE GEVOLGEN ZOUDEN ZIJN VOOR DE REPUTATIE VAN OXFAM”.

Volgens The Times heeft hij de prostitutiepraktijken bevestigd, en is hij inmiddels opgestapt. Maar hij kreeg geen disciplinaire sanctie, hoewel hij naar had toegegeven dat hij prostituees had ingeschakeld volgens The Times.

De toenmalige algemene directeur van Oxfam, Barbara Stocking, bood de 68-jarige Hauwermeiren een “gefaseerde en waardige exit” aan omdat er “anders mogelijk ernstige gevolgen zouden zijn voor de reputatie van Oxfam”.

“De lokale directeur heeft alle verantwoordelijkheid op zich genomen voor de gebeurtenissen die zich onder zijn gezag hebben afgespeeld. Hij kreeg de toelating om ontslag te nemen omdat hij zonder voorbehoud had meegewerkt aan het onderzoek”, zegt een Oxfam-woordvoerder nu. Oxfam ontkent wel de zaak in de doofpot te hebben gestopt.

De hulporganisatie ontkent de zaak in de doofpot te hebben willen stoppen om haar reputatie hoog te houden. Het gerecht in Haïti startte geen onderzoek, omdat het niet over de zaak werd geïnformeerd.

T-shirts

De seksfeestjes vonden plaats na de verwoestende aardbeving in 2010. De Haïtiaanse vrouwen en/of meisjes deden mee aan orgies op hotelkamers van Oxfam-medewerkers, van wie er nu in totaal drie zijn ontslagen. Vier anderen werden verzocht op te stappen.

De orgieën in woningen en hotels zouden trouwens betaald zijn met geld van Oxfam. De vrouwen en meisjes zouden zelfs T-shirts van Oxfam gedragen hebben. De ngo startte in 2011 een intern onderzoek, dat een “cultuur van straffeloosheid” onder haar werknemers aan het licht bracht. Volgens The Times kon Oxfam ook niet uitsluiten dat sommige van de escortemeisjes minderjarig waren.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

Photo by rightee

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Steuntje in de rug om mijn missie mogelijk te houden?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50, Lege Tikkie

Reageer mee...

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: