in

Oxfam Novib overspoeld met opzeggingen na seksschandaal

Donateurs zeggen na het seksschandaal bij Oxfam massaal hun lidmaatschap op bij de Nederlandse afdeling van het goede doel. Dat meldt NOS vandaag.

Volgens de nieuwssite ontving de Nederlandse afdeling van Oxfam veel boze en teleurgestelde reacties. ,,De afgelopen dagen zijn veel mensen gestopt als donateur. Dat is een rechtstreeks gevolg van het nieuws over ”, aldus een woordvoerder tegenover NOS.

De Britse krant The Times meldde eerder deze week dat medewerkers van de humanitaire organisatie tijdens een missie in Haïti in 2010 en 2011 seksfeesten hebben gehad met (minderjarige) prostituees in een door de ngo gehuurd appartement.

De organisatie werd daarnaast vandaag beschuldigd van het inhuren van prostituees voor feestjes in Tsjaad. De incidenten in het Afrikaanse land zouden hebben plaatsgevonden rond 2006. Een anonieme voormalig medewerker sprak tegenover The Guardian van een ‘probleem in de hele sector’.

‘Enorm geschrokken’

Het Nederlandse Oxfam Novib stelde toen in een reactie niet op de hoogte te zijn geweest van de details van het onderzoek van het Britse hoofdkantoor. ,,We zijn enorm geschrokken. Wat er in Haïti is gebeurd is verwerpelijk en past totaal niet bij een humanitaire organisatie die juist wereldwijd opkomt voor de rechten van vrouwen. Wat ons betreft: nooit meer.”

Sinds het verschijnen van van het rapport over de seksfeesten, heeft de Britse regering besloten strenge maatregelen te nemen met betrekking tot steun aan goede doelen. Groot-Brittannië belooft de steun aan hulporganisaties stop te zetten als zij zich niet aan strikte voorwaarden houden, zo meldt minister van Ontwikkelingshulp Penny Mordaunt.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland is obstakel voor behalen klimaatdoelen wereldwijd

Ministers mogen liegen, dat is geen enkel probleem