in

P2P: Windows 10 kan je internetverbinding kapen

Microsoft heeft in Windows 10 verrassingen ingebakken waar veel van zijn klanten niet op bedacht zijn. Zoals de mogelijkheid om een Windows 10-pc ongevraagd te ronselen als update-server. De mogelijkheid om Windows 10-pc’s onderdeel te maken van een peer-to-peernetwerk zit in een dienst die Microsoft enigszins verhullendWindows Update Delivery Optimization heeft gedoopt. Die optimalisatie impliceert dat de pc waarop WUDO draait, ingezet kan worden om updates naar andere pc’s te uploaden.

De verrassing schuilt in het feit dat Microsoft daarvoor niet om toestemming vraagt. Standaard staat de peer-to-peerfunctionaliteit ingesteld op delen van de downloads met andere pc’s, zowel lokaal als elders op het . Microsoft verzekert daarbij wel dat er geen persoonlijke gegevens worden geüpload. WUDO creëert lokaal namelijk een cache waar de downloads van updates en apps tijdelijk worden bewaard – hoe tijdelijk zegt Microsoft niet – voor doorgifte aan anderen.

Ook met deze geruststelling zal niet iedereen ervan gediend zijn om opgenomen te worden in een peer-to-peernetwerk van Microsoft. Dat kan bovendien ook een beveiligingsrisico opleveren, menen sommige experts op dat terrein.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by SnaPsi Сталкер


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
K18
5 jaren geleden

Mijns inziens is P2P alleen schadelijk als er een besmet bestand aanwezig is in het gedeelte waar de P2P verbinding mee maakt, maar omdat het bestand van microsoft zelf komt lijkt het mij sterk dat het besmet is.

Ebola-crisis misbruikt om land van Liberiaanse dorpelingen in te pikken

Duitse documentaire: Nazi’s werkten aan atoombom en vliegende schotels