in , ,

Pak aan misdaad! Politie start proef met ‘emissieloze’ voertuigen, elektrische KIA’s met bepantsering

Vandaag starten drie politie-eenheden met de pilot 0-emissie. Het komende jaar testen zij verschillende emissieloze voertuigen, zoals elektrische auto’s, motoren en speed pedelecs.

Die voertuigen worden gerouleerd tussen basisteams in de eenheden Midden-Nederland, Oost- en Amsterdam.

Het doel is om te zien wat het voor de operatie en bedrijfsvoering betekent om emissieloze voertuigen te gebruiken. Hiermee bereidt de politie zich ook voor op toekomstige aanbestedingen van het wagenpark.

De politie doet veel om duurzamer te worden. Een van de acties is het testen van emissieloze voertuigen.

De pilot 0-emissie, die vandaag start, geeft verschillende basisteams binnen de eenheden Midden-Nederland, Oost- en een jaar lang kans om de emissieloze voertuigen eens goed uit te testen.

Het zijn extra voertuigen die een aanvulling zijn op wat de teams al hebben staan. Ook moeten de voertuigen volledig voldoen aan alle vereisten die nu voor voertuigen gelden.

Het gaat om verschillende soorten elektrische auto’s, motoren en speed pedelecs, die gaan rouleren tussen de basisteams. Elk basisteam heeft vier maanden …

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eindelijk kamervragen over politie, beveiliging en privacy buurtapp Nextdoor

Nederland stak miljoenen euro’s aan subsidiegeld in dubieuze denktank