in , ,

Paniek in Griekenland: 650 migranten per bootjes binnen één dag, heeft Erdogan de sluizen geopend?

Heeft Erdogan zich aan zijn dreigement gehouden?

De Griekse premier Mitsotakis bespreekt morgen met veiligheidsadviseurs de situatie op Griekse eilanden voor de Turkse kust. De directe aanleiding is de aankomst binnen enkele uren van zestien boten met in totaal 650 op Lesbos.

Bronnen zeggen tegen persbureau Reuters dat minister Dendias van Buitenlandse Zaken de Turkse ambassadeur heeft ontboden om “ernstig bezwaar” tegen de toename van migranten te maken.

Normaal gesproken wagen honderden migranten per week de oversteek, ondanks de afspraak dat Turkije illegale migratie naar Europa zo veel mogelijk tegengaat.

Een massale oversteek als die van vandaag is al jaren niet meer voorgekomen. In heel augustus wisten zo'n 7000 migranten vanuit Turkije te bereiken. Bijna de helft is afkomstig uit .

De asielzoekerskampen op Lesbos, Chios, Leros, Kos en Samos zitten al overvol. Zo herbergt het kamp Moria op Lesbos bijna 10.000 migranten, terwijl het op 3000 tijdelijke bewoners is berekend.

Lees verder bij de bron: NOS

Turkije tegen EU: “Als we de sluizen openen voor migranten zal dat geen enkele Europese regering overleven”

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit rijmt niet: verkoop sociale huurwoningen aan buitenlandse partijen en 40.000 daklozen?!

Maatschappij van George Orwell is niets vergeleken bij wat komen gaat met 5G