in , , , ,

Paniek?! Vaccinatieweigeraars krijgen uitnodiging voor gesprek, kinderen van 16 jaar krijgen oproep om in te halen

Ouders die hun kinderen niet willen laten vaccineren, krijgen een uitnodiging voor een gesprek bij de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Staatssecretaris Blokhuis hoopt dat ze dan op andere gedachten kunnen worden gebracht. Zo moet de daling van de vaccinatiegraad worden gekeerd.

De gesprekken worden gevoerd door professionals die er speciaal voor zijn getraind. Ze zullen vragen naar de redenen waarom de ouders hun kinderen niet willen laten inenten. Daarnaast geven ze objectieve, wetenschappelijke informatie over vaccinaties.(Weet u nog opper-vaccineerder en goeroe Ab Osterhaus: Er zit géén aluminium in, terwijl het er wél inzat.)

“Vrijwilligheid blijft het uitgangspunt”, beklemtoont Blokhuis. “De gesprekken zullen gevoerd worden met alle respect voor de keuzevrijheid van de ouders. Uiteindelijk kiezen zij zelf of ze hun kinderen toch mee willen laten doen aan het Rijksvaccinatieprogramma.”

Op dit moment is 90,2 procent van de tweejarigen in Nederland ingeënt tegen ernstige ziektes als mazelen, polio en kinkhoest. Sinds vier jaar zit Nederland onder de grens van 95 procent die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als veilig hanteert.

Er zijn volgens de staatssecretaris veel misverstanden over inentingen. Vooral op sociale media circuleren veel onzinverhalen. Een speciaal team gaat actief weerwoord bieden aan die onjuiste informatie.

Blokhuis gaat ook jongeren benaderen die van huis uit niet, of niet volledig zijn gevaccineerd. Als ze oud genoeg zijn om zelf te beslissen, vanaf 16 jaar, krijgen ze een oproep om de prikken gratis in te halen.

Lees verder bij de bron: NOS

Er lijkt wat paniek in de tent… Overigens waarom kun je op je 16e wel beslissen of je een in je donder wil maar bijvoorbeeld niet stemmen?

“HPV-vaccin Gardasil wordt het grootste medische schandaal aller tijden”

Moderne ‘wetenschap’: Je vindt een dodelijk virus in vaccin’s en daarom beland je in het gevang

Onderzoek toont (opnieuw) verband aluminium in vaccinaties en autisme


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weer een nieuw vrijhandelsverdrag! AfCFTA: Wordt Afrika ‘s werelds grootste vrijhandelszone?

via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

Zorgverzekeraars hebben nog maar 1/3 van de ziekenhuizen gecontracteerd voor 2019