in , ,

Parallelle samenlevingen: Franse minister is “geschokt” door halalafdelingen in super- en hypermarkten

Photo by olgaberrios

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin is naar eigen zeggen “geschokt” door het feit dat Franse super- en hypermarkten aparte rekken met halal- en koosjer hebben.

Van een verbod wil hij niet weten, maar de minister roept bedrijven en geldschieters wel op om aan het algemeen belang te denken en “van tijd tot tijd vaderlandslievend te zijn”.

“Ik vind het altijd schokkend om in een hypermarkt aan te komen en een afdeling met deze of die ‘communautaire keuken’ aan te treffen”, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. “Zo begint ‘communautarisme’.” 

Ter info: in deze specifieke Franse context doelen de woorden ‘communautarisme’ of ‘separatisme’ op het ontstaan van parallelle samenlevingen die haaks staan op of zich verzetten tegen de Franse, of op culturen die zich niet assimileren.

“Deze grote Franse bedrijven die directe marketing organiseerden, richten zich naar mijn mening niet tot een bepaalde bevolkingsgroep omdat ze hen deze of die respectabele wilden aanbieden, maar omdat ze wilden verdienen aan het ‘communautarisme’. En ik, persoonlijk, ben geschokt. Als we politici ter verantwoording kunnen roepen, kunnen we het kapitalisme ook vertellen dat het van tijd tot tijd vaderlandslievend mag zijn”, aldus ……

Lees verder bij de bron: Sceptr

Photo by olgaberrios


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

YouTube cancelt kanaal Lange Frans na Zondag met Lubach-item

Weer méér EU, terwijl we NEE zeiden: succes eerste EU-obligaties effent pad voor meer