in , ,

Parallelle samenlevingen: Franse minister is “geschokt” door halalafdelingen in super- en hypermarkten

Photo by olgaberrios

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin is naar eigen zeggen “geschokt” door het feit dat Franse super- en hypermarkten aparte rekken met halal- en koosjer voedsel hebben.

Van een verbod wil hij niet weten, maar de minister roept bedrijven en geldschieters wel op om aan het algemeen belang te denken en “van tijd tot tijd vaderlandslievend te zijn”.

“Ik vind het altijd schokkend om in een hypermarkt aan te komen en een afdeling met deze of die ‘communautaire keuken’ aan te treffen”, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. “Zo begint ‘communautarisme’.” 

Ter info: in deze specifieke Franse context doelen de woorden ‘communautarisme’ of ‘separatisme’ op het ontstaan van parallelle samenlevingen die haaks staan op of zich verzetten tegen de Franse, of op culturen die zich niet assimileren.

“Deze grote Franse bedrijven die directe marketing organiseerden, richten zich naar mijn mening niet tot een bepaalde bevolkingsgroep omdat ze hen deze of die respectabele consumptie wilden aanbieden, maar omdat ze geld wilden verdienen aan het ‘communautarisme’. En ik, persoonlijk, ben geschokt. Als we politici ter verantwoording kunnen roepen, kunnen we het kapitalisme ook vertellen dat het van tijd tot tijd vaderlandslievend mag zijn”, aldus ……

Lees verder bij de bron: Sceptr

Photo by olgaberrios


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.S.
4 maanden geleden

Wat is dat voor een idioot???? Het is toch de bedoeling dat moslims kunnen zien of iets halal is, anders kunnen ze het niet kopen, of ze gaan naar hun eigen winkels en hebben supers het nakijken.

Wilma De Jong-Schobbe
4 maanden geleden

Europa is verkocht aan de elite en de bevolking moetboeten

De schade is altijd voor de BURGERS !!!!
4 maanden geleden

Waar hebben deze ministers gezeten? We weten al 60 jaar dat migranten uit Afrika en Midden Oosten niet integreren en dat er complete getto’s zijn waar migranten wonen. In NL is dat niet anders. Inmiddels zijn er gebieden zoals in Den Haag waar de autochtone bevolking niet meer komt en waar ook de politie niet meer komt. Dat probleem is er nu en wordt alleen maar groter ….

Burgers hebben vanaf het begin hier tegen gewaarschuwd, maar de regering wist zoals altijd weer beter.
Als de problemen escaleren dan is de regering weg …. en mogen de burgers de schade oplossen.
Een ding is zeker: de schade is voor de burgers : ALTIJD !!!

YouTube cancelt kanaal Lange Frans na Zondag met Lubach-item

Weer méér EU, terwijl we NEE zeiden: succes eerste EU-obligaties effent pad voor meer