in , ,

Parijse multikulwijk krijgt ‘particuliere’ beveiligingsagenten, vrouwen kunnen weer naar buiten komen

Walkerssk / Pixabay

Verhoogde aanwezigheid van beveiligingsagenten, vechten tegen de overlast van sommige bedrijven, groot volksfeest in La Villette … De PS Emmanuel Grégoire onthult de belangrijkste maatregelen van zijn actieplan voor de buurten.

“Sommigen van ons verbergen zich thuis.”

In mei 2017 schreef een groep inwoners van de wijk Chapelle-Pajol op initiatief van de vereniging SOS La Chapelle een , die al snel een virale werd, met als titel ‘Vrouwen, een bedreigde soort in het hart van Parijs'.

En om de ​​dagelijkse hel te beschrijven: “Er zijn beledigingen, diefstallen, straatalcoholisme, elke dag horen dat we ongewenst zijn, wij en onze kinderen. Dit moet stoppen.”

Waarom dit actieplan?

Sinds 2015 worden deze buurten echter geconfronteerd met herhaalde crises: vluchtelingen, de terugkeer van crack, geïsoleerde Marokkaanse minderjarigen …

Allereerst moeten we sinds 2001 zwaar investeren in buurten met een laag inkomen. Sinds 2014 is er zelfs één op vier euro geïnvesteerd, hoewel deze 16,5% van de Parijse bevolking vertegenwoordigt.

Na een uitgebreide raadpleging en vele uitwisselingen in het veld hebben we sterke maatregelen genomen, origineel, snel inzetbaar, om dingen te verbeteren.

Dit betreft in de eerste plaats beveiliging?

Ja, heel proactief en in het bijzonder op de X e, XVIII e en XIX e arrondissementen. Door deze zomer, 35 security officers van de stad Parijs bijvoorbeeld zorgen voor een aanwezigheid 7 dagen 7 op de as Jaurès (XIX e) – Barbès (XVIII e) en zijn omgeving. Tegelijkertijd patrouilleren 53 officieren op de pleinen, grote stedelijke wegen, metrostations en parken en tuinen, die te vaak worden bezet dan wel gekraakt.

Op de Place de la Chapelle en zijn omgeving zullen ze de circulatie van vrouwen in de openbare ruimte vergemakkelijken , bemoeilijkt door de aanwezigheid in zeer grote aantallen jonge mannen.

We verbieden ook voedseldistributies( NDLR) wanneer ze in absolute wanorde verkeren. We werken aan een handvest om de orde te herstellen.

U wilt ook handelen naar bedrijven die overlast veroorzaken?

We zullen heel hard zijn. Eerst door het identificeren van de plaatsen van het witwassen van geld met gecoördineerde onderzoeken met de prefectuur van . Door het testen van de doorverkoop van zelden gebruikte commerciële huurovereenkomsten om bepaalde sectoren nieuw leven in te blazen. Eindelijk een radicaal juridisch pad verkennen: onteigening wanneer problemen erg belangrijk zijn, vooral in het geval van burenverstoringen.

Het kunnen voedselwinkels zijn, mini-markten. We zullen snel een lijst opstellen.

En in de strijd tegen de werkloosheid?

Vanaf nu starten we een trainingsprogramma van één miljoen euro per 1000 inwoners van volksbuurten, zodat ze kunnen profiteren van de die zullen worden gecreëerd als onderdeel van de Olympische Spelen.(en wat daarna dan?)

Je kondigt een groot populair festival aan, waarom?

Om de wijken te ontwikkelen, zullen we “Scène van het kanaal” Zaterdag 29 juni rond het Bassin de la Villette organiseren, een groot cultureel evenement Ile niveau op 14 juli bij de Eiffeltoren. Het zal worden verdeeld in drie fasen: gespreide waterspelletjes, een populaire dans en een avondmarkt en tot slot een geweldige soundshow, licht, waterstralen, pyrotechniek op het water, waarvoor we tienduizenden verwachten mensen.

Je tegenstanders zeggen dat dit plan iets laat komt en gemakkelijk, een jaar na de ?

Pas je aan de situatie aan, probeer elke dag dingen te verbeteren: het wordt doen genoemd.

http://www.leparisien.fr/paris-75/paris-le-plan-d-action-de-la-mairie-de-paris-pour-les-quartiers-populaires-15-04-2019-8053344.php

http://www.leparisien.fr/paris-75/paris-pour-les-femmes-du-quartier-chapelle-pajol-la-situation-a-empire-31-10-2018-7932534.php

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Earth Day: Geen enkele ecologische voorspelling van de afgelopen 50 jaar is uitgekomen

Klimaatmeisje Greta en haar machtige steunpilaren, of hoe de waanzin een hoogtepunt bereikt