in ,

Parlementair onderzoek naar ‘verlies menselijke maat’ bij Belastingdienst, UWV en CBR

geralt / Pixabay

De heeft een parlementair onderzoek ingesteld naar de oorzaken van de problemen bij uitvoeringsorganisaties zoals de , uitkeringsinstantie en het rijbewijsbureau CBR.

Gekeken wordt onder andere naar hoe het „verlies van de menselijke maat” voorkomen kan worden, en wat de rol daarin is van de Kamer. Het onderzoek begint volgende maand, is dinsdag bekendgemaakt.

Voor het onderzoek wordt een tijdelijke commissie ingesteld, die zal terugkijken op de periode 2015 tot en met 2019. Wie in de commissie komen te zitten is op dit moment nog niet bekend.

Het rapport moet in maart 2021 afgerond zijn. Voor het instellen van het onderzoek diende -fractievoorzitter Pieter Heerma afgelopen september een motie in, die werd aangenomen door de Kamer.

Uiteindelijk worden drie tot vijf uitvoeringsorganisaties onder de loep genomen, maar de bovengenoemde drie worden in ieder geval onderzocht.

Het uiteindelijke doel is te zorgen dat overheidsbeleid uitvoerbaar blijft, staat in de opzet van het onderzoek.

„Mensen hebben recht op een betrouwbare waarmee je snel en goed in contact kunt komen”, zegt het CDA op Twitter. „Daarom komt er een onderzoek naar hoe dit beter kan.”

Problemen bij de uitvoeringsorganisaties haalden afgelopen jaren vaak ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Van de zotte! Meer dan 1000 bomen gekapt voor 5 windmolens

Beelden: Overwinning voor Geert Wilders, Tweede Kamer gaat over zijn proces debatteren