in , , ,

Parlementaire enquête naar besteding Nederlandse EU-bijdrage?

Gisteren publiceerde de Algemene Rekenkamer haar jaarlijkse -trendrapport. Onderstaand haar conclusie:

De Europese Rekenkamer heeft voor de 20e keer op rij geen positief ­oordeel kunnen vellen over de rechtmatigheid van de -uitgaven. Er zijn opnieuw veel fouten gevonden. Als bijvoorbeeld gedeclareerde kosten van een EU-project niet subsidiabel zijn maar toch worden vergoed, is er sprake van een fout in de uitgaven. Het foutenpercentage bedroeg over 2013 4,7%. Dit betekent dat er voor bijna € 7 miljard aan fouten is geconstateerd.’

Het kabinet onderschrijft, getuige een brief van minister Dijsselbloem, vrijwel alle aanbevelingen van de Rekenkamer (http://www.rekenkamer.nl/Publicaties/Onderzoeksrapporten/Introducties/2015/02/EU_trendrapport_2015). Daarmee lijkt de kous af. Vreemd, want bovenstaande conclusie is bijna ‘parlementaire-enquête-waardig’:

–       De Europese Rekenkamer heeft voor de 20e (de twintigste!) keer op rij (!) geen positief oordeel kunnen vellen over de rechtmatigheid (!) van de EU-uitgaven? Twintig jaar lang geen rechtmatigheid. Het staat er echt.

–       Als bijvoorbeeld gedeclareerde kosten van een EU-project niet subsidiabel zijn maar toch worden vergoed (!), is er sprake van een fout in de uitgaven?

Een wel heel schokkend voorbeeld in een conclusie.

–       Dit betekent dat er voor bijna € 7 miljard (!) aan fouten is geconstateerd?

In 2014 bedroeg de totale bijdrage van Nederland aan de EU zes miljard.

Nog schokkender dan deze conclusies is de conclusie dat niemand dit nog schokt.

verder via Zuurgeld.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Contant geld opnemen? Dat doe je bij de kassa van Albert Heijn; het geld is op!

Agenten houden gevaarlijke straatrace op N361