in , ,

Partij Le Pen (Rassemblement National) in financieel zwaar weer door EU geld

De Franse partij Rassemblement National(RN) heeft het tussen 2009 en 2017 vermoedelijk voor 6,8 miljoen opgelicht. Dat schrijft het FD.

Als gevolg van een Europees onderzoek naar misbruik van subsidies heeft het Franse (OM) vorige week beslag gelegd op 2 miljoen euro aan staatssubsidies van de partij.

Volgens partijleider Marine Le Pen betekent de maatregel de “dood van de partij”.

Le Pen was tussen 2009 en 2017 lid van het Europees Parlement. De uitspraak van de Franse rechter komt na een reeks aan beschuldigingen vanuit het Europees Parlement in verband met het misbruik van EU -subsidies.

Eerder eiste het EP al 340.000 euro van de partij in verband met uitgekeerde gelden aan niet-bestaande assistenten. Naar verluit zouden subsidies uit fondsen van het Europees Parlement zijn gebruikt om activiteiten in de nationale te financieren.

RN is momenteel Frankrijks grootste oppositiepartij. Het ledental is echter sinds de laatste presidentsverkiezingen drastisch gedaald. Als gevolg van de beslaglegging op de Europese subsidies verkeert de partij in financieel zwaar weer en moet zij zich beroepen op crowdfunding om overeind te blijven.

De crowdfundactie heeft tot nog toe 500.000 euro opgeleverd.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opsporing verzocht: Supermarkt bazen verdacht van loondiefstal

Als Turkse economie crasht volgt de rest van de wereld