in ,

Partijkartelwatch: FVD uit formatie Zuid-Holland getrapt na interventie landelijke ChristenUnie

jette55 / Pixabay

Het kostte even wat pijn en moeite, maar het is de backstabbers van het partijkartel dan uiteindelijk toch gelukt: grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland, Forum voor , onceremonieel uit de formatie smijten vanwege gekonkel met de . Die handelden op orders van hogerhand.

De bestuursdroom van Forum voor Democratie is bijna voorbij.

In bijna alle provincies wist het partijkartel al de grote winnaar uit de colleges te houden – alleen in Limburg is er nog kans op een -college. Maar in alle andere provincies stonden de lange messen van het partijkartel paraat om de democratische hoop van een nieuwe, grote partij driftig aan flarden te steken.

Dat is vandaag ook gebeurd in Zuid-Holland, waar na maanden onderhandelen de grootste partij van de provincie – Forum voor Democratie – weggetrapt wordt dankzij de ChristenUnie.

De regeringspartij had namelijk van de landelijke partijtop instructies meegekregen, en dat was om de kans op FVD-bestuur volledig de nek om te draaien. En zo geschiedde dus vandaag:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Betrapt! Pro-vaccinatie verslaggever zingt een heel ander liedje wanneer de camera’s ‘uit’ zijn

Facebook heeft onze digitale infrastructuur overgenomen, aanpakken kun je niet in je eentje