in , ,

Pas op z’n vroegst in 2021 kan er lagere belasting geheven worden op spaargeld

Mizianitka / Pixabay

Staatssecretaris Snel denkt dat het mogelijk is om de belasting op spaargeld in box 3 te verlagen, maar het duurt nog wel tot 2021 voordat zo'n nieuw tarief ingevoerd kan worden.

In de zei Snel dat hij hoopvol is dat het mogelijk is om met Prinsjesdag met een oplossing te komen voor de huidige, onrechtvaardige vermogensrendementsheffing die ook mensen met een bescheiden vermogen moeten betalen.

Maar het zal niet lukken om dat al volgend jaar in te voeren.

De fiscus gaat bij het bepalen van het tarief uit van een rendement, dat de meeste mensen bij lange na niet halen met de huidige rentestand. Als ze alleen spaargeld hebben en geen aandelen, is de kans zelfs groot dat ze verlies lijden op hun vermogen.

en Tweede Kamer zijn het erover eens dat daar iets aan moet veranderen. Snel heeft al eerder een onderzoek aangekondigd naar een reëlere heffing. Hij erkent dat de pijn vooral zit bij mensen met alleen spaargeld.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“Vicepremier en Minister Kajsa Ollongren is een oplichter en sociopaat”

GenX eindelijk aangewezen als zeer zorgwekkende stof