in ,

Peiling: Hoeveel Nederlanders zijn voor NLexit?

Hoe zou reageren op het pakket bezuinigingsmaatregelen zoals de dat door de strot geduwd krijgen? Tot nu toe heeft Rutte II geen Trojka nodig gehad om te bezuinigen. Zij doen dit uit vrije wil. De NL bevolking slikt het tot op zekere hoogte. Zouden wij de maatregelen ook accepteren van de Trojka?

Tweede overweging: hoeveel voordeel heeft de bevolking eigenlijk van de Euro? Is de welvaart toegenomen voor het grootste deel van de bevolking. Zijn er  minder werklozen? Zijn er minder mensen in de bijstand? Zijn de lonen de afgelopen jaren gestegen? Hebben we meer vrijheid gekregen dankzij de privatisering van het ziektekostensysteem, de energievoorziening, het openbaar vervoer?

Het derde punt: waarom moeten de belastingbetalers steeds opdraaien voor het falen van in binnen- en buitenland? Het hele Griekse Euro avontuur blijkt niet meer dan een cover-up om banken van hun slechte leningen af te helpen. Wat heeft de bevolking aan deze escapades?

Het scenario van de zogenaamde ‘steunmaatregel’ is dat wanneer banken in een Euro-land het moeilijk hebben de Trojka wordt ingeschakeld, de nationale regering wordt gepasseerd en ten gunste van banken allerlei bezuinigingen en privatiseringen worden doorgevoerd. Met andere woorden gebeurt dit in het voordeel van de bevolking of van de banken?

De afgelopen jaren zijn al tal van landen onder het dictaat van de Trojka (IMF, ECB en ) gesteld. Ierland, , en Griekenland ontvingen zogenaamde ‘steun’ in de vorm rentedragende leningen samen met een pakket onmenselijke bezuinigingsmaatregelen en privatiseringseisen.

Voor de eerste keer weigert een land de dictatuur van de Trojka te accepteren.

Lees verder en doe mee aan de peiling via: De Lange Mars


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geen baas in eigen land meer: Brussel zal nee zeggen tegen 5 miljard belastingverlaging

Alle planeten in ons zonnestelsel ondergaan (klimaat)verandering