in , , , ,

Pensioen en AOW: Wanneer gaat u dood? Wat is uw sterftedatum?

In 2012 was de levensverwachting bij geboorte 79,1 jaar voor mannen en 82,8 jaar voor vrouwen. De resterende levensverwachting op 65-jarige leeftijd was 18,3 jaar voor mannen en 21,2 voor vrouwen. Deze informatie is terug te vinden op de website van het “Nationaal Kompas Volksgezondheid,” een coproductie van het ‘Rijksinstituut voor en Milieu’ (RIVM),  samen met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  

Tegelijkertijd weten we ook dat uw kabinet heeft besloten de pensioengerechtigde leeftijden te verhogen, omdat we allemaal ouder worden doordat iedereen is gestopt met roken.  ????

T.a.v. de AOW betekent dit concreet dat de AOW-leeftijd in stappen omhoog gaat naar 67 jaar in 2021. En daarna hangt die AOW-leeftijd af van hoe oud mensen gemiddeld worden na hun 65e. Vanaf 2017 stelt de elk jaar vast wat over 5 jaar de AOW-leeftijd is. Dus als er ook maar iets is dat vertrouwen geeft: De overheid ‘stelt vast’.

Maar wij stellen eerst iets anders vast:

Volgens cijfers van het CBS bedroeg in 2014 de gemiddelde leeftijd van overlijden: 77,6 jaar. Mannen + vrouwen. Maar die nu heel snel een rekensommetje maakt en denkt dat hij zo’n 11 jaar AOW/ zal ontvangen (78-67), kan flink bedrogen uitkomen. Bijvoorbeeld wanneer je een pensioen hebt opgebouwd bij het ‘Pensioenfonds Beton.’ Want hier worden de gepensioneerden gemiddeld niet ouder dan 72,5 jaar. En dat geeft nogal een aanzienlijk verschil met de 77,5 jaar die het CBS uitrekent: 5 Levensjaren!

Beton_Pensioen

En dit betekent, zij het ietwat kort door de bocht, dat de gepensioneerden bij weer een ander pensioenfonds, gemiddeld 82,5 jaar oud zullen moeten worden om een gemiddelde leeftijd van overlijden te kunnen bereiken die het CBS uitrekent. Namelijk 76,6 jaar.

Dit alles geeft in ieder geval voldoende reden tot enkele stevige vragen:

Wanneer de verzekerden van het ene pensioenfonds slechts 72,5 jaar oud worden en de verzekerden van weer een ander pensioenfonds 82,5 jaar, hoe rechtvaardig is het dan dat door de overheid een gemiddelde sterfteleeftijd wordt gehanteerd, bijvoorbeeld t.a.v. de AOW- gerechtigde leeftijd?

Wanneer je met keiharde cijfers om de oren wordt geslagen, dat de ene beroepsgroep 10 jaar ouder wordt dan de andere, waar blijft dan de rechtvaardigheid dat de ene groep 5 jaar AOW krijgt uitgekeerd, en de andere 15 jaar? Terwijl je dat vooraf weet!

En laten we er niet intrappen! Ga niet mee in de overheidspropaganda dat bijvoorbeeld de verzekerden bij het ‘Pensioenfonds Beton’ een ongezonder privéleven zullen leven, omdat het nu eenmaal ‘de onderkant van de arbeidsmarkt’ betreft, want niets is minder waar: In de voorbije ‘gouden jaren’ bedroeg het aandeel ‘onderkant’ (productiepersoneel) en ‘bovenkant’ (inkoop-verkoop-facturatie-staf) binnen dit segment ruwweg: 50%-50%. Veel aannemelijker is daarom de nabije en  overvloedige aanwezigheid van gifstoffen op en rond de werkplek. (vliegas, radongas, fijnstof, in betonproducten te verwerken milieuafval als zware metalen, etc. etc.) Maar of we de overheid met haar pensioencijferaars daarover zullen horen? Ik waag het te betwijfelen.

Ja, en dan lopen we uiteindelijk zelfs tegen de vraag aan, waar de rechtvaardigheid blijft dat de overheid onvrijwillig werklozen verplicht tot het accepteren van alle aangeboden werk?

Want kan en mag een overheid verplichten om 10 jaar eerder te sterven voor het verkrijgen van een ww of bijstandsuitkering? Of valt dit feitelijk bewezen onder ‘poging tot moord met voorbedachte rade’?

Geplaatst onder copyright bij/in samenwerking met : Nachthemel


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opmerkelijk: Snowden plaatst mysterieuze tweet met de boodschap: ‘It’s Time’

WTF: Duitsland gaat Tanks bouwen voor Erdogan!