in , ,

Pensioenbazen zien hun salaris heel erg fors toenemen

Bestuurders van grote pensioenfondsen en pensioenbeleggers hebben vorig jaar hun salarissen fors zien toenemen. -Kamerlid Bart van Kent vindt dat niet uit te leggen aan pensioendeelnemers die vergeefs hopen op indexatie en met kortingen worden bedreigd.

wordt tijd om ook deze bestuurders onder de balkenendenorm te brengen, meent hij.

De grootverdieners in de pensioensector waren vorig jaar vooral actief bij pensioenuitvoerders, die vermogen van de fondsen beheren. Uitschieter is de begin dit jaar opgestapte Liesbeth Sinke van pensioenuitvoerder MN, die onder meer actief is voor de met kortingen bedreigde metaalfondsen PME en PMT.

Zij zag haar beloning volgens jaarverslag als gevolg van een vertrekvergoeding stijgen van 360.000 euro in 2017, naar 721.000 euro in 2018.

Nummer twee op de lijst is Gerard van Olphen van APG, die de pensioenen van ambtenaren en onderijzers vanuit ABP beheert.

Hij ging vorig jaar van 586.107 naar 595.961 euro, een stijging van 1,7 procent. De eind 2017 aangetreden CEO Edwin Velzel van PGGM sloot zijn eerste jaar bij de pensioenuitvoerder af met een beloning van 522.000 euro.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Femke Halsema (‘GroenLinks’ burgemeester Amsterdam) dreigt dakloze met straf

Kans op een Amerikaanse recessie gestegen tot 80%, Europa 70%