in , ,

Pensioencatastrofe dreigt, kortingen weer met reuzensprong dichterbij gekomen

Pensioenkortingen zijn in augustus weer een reuzenstap dichterbij gekomen. De al beroerde financiële situatie van pensioenfondsen is de afgelopen maand nog veel slechter geworden.

De gemiddelde dekkingsgraad, de financiële thermometer van een fonds, is in augustus met nog eens 4 procentpunt gedaald komt uit op 98%, blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon.

Dat betekent dat voor elke €100 aan huidige en toekomstige pensioenverplichtingen, de fondsen maar €98 in kas hebben. Verschillende grote fondsen zaten al in flinke onderdekking.

Door de nieuwe klap in augustus lijken de kortingen niet alleen onvermijdelijk geworden, maar dreigen ze ook steeds hoger uit te vallen.

Kortingen aan het einde van dit jaar worden volgens Aon ’een steeds meer realistisch scenario’.

Hoe hoog de kortingen uitvallen, zal per fonds schelen.

PME en PMT moeten korten tot hun dekkingsgraad op 100% staat. Dat zou op dit moment betekenen dat er bij toenadering zo’n 8% gekort moet worden.

ABP en PFZW moeten als de situatie niet verbetert, korten tot kritische dekkingsgraad. In de situatie zoals die nu is zouden deze fondsen zo’n 3 tot 5% moeten korten.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vliegtuigbom van Otten: ‘Baudet meldde vluchten met privéjet niet aan giftenregister’

Brexit – Boris Johnson: ´Ik wil geen verkiezingen, ik wil uit de EU´