in , , , ,

Pentagon moet boekje opendoen over de inzet van teken als biologisch wapen

In het Drentse dorp Odoorn is voor het eerst in de Nederlandse een reuzenteek gevonden. Het dier draagt mogelijk het -Congovirus bij zich, een potentieel dodelijk -achtig virus.

Is het dier misschien komen overwaaien vanuit de ? Of doelbewust uitgezet in deze omgeving?

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft afgelopen week bepaald dat de inspecteur-generaal van het Pentagon het Congres moet vertellen of het ministerie van heeft geëxperimenteerd met biologische oorlogvoering in de vorm van ziektedragende , en of die vervolgens – per ongeluk of met opzet – zijn vrijgelaten in dichtbevolkte gebieden.

Op 11 juli werd een amendement aangenomen dat de inspecteur-generaal opdracht geeft om een onderzoek in te stellen, schrijft de krant Roll Call.

Tijdens dat onderzoek moet worden gekeken of het ministerie van Defensie tussen 1950 en 1975 heeft geëxperimenteerd met teken en andere insecten als biologisch wapen.

Als dat zo is dan moet de inspecteur-generaal aangeven wat de omvang van de experimenten is geweest en of teken of insecten per ongeluk of doelbewust buiten het laboratorium zijn vrijgelaten.

Met het amendement willen beleidsmakers zien te achterhalen of onderzoekers van het Pentagon op plaatsen zoals Fort Detrick in Maryland en Plum Island in New York ziektes hebben ingebracht bij insecten om te kijken wat de effecten waren van biologische wapens.

President Richard Nixon deed het Amerikaanse onderzoek naar biologische wapens in 1969 in de ban, maar mogelijk is dat onderzoek toch voortgezet…….

Lees verder bij de bron: ninefornews

Photo by John Tann


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Video van je nieuwe buurtjes! ISIS-kinderen en moeders hijsen de Daesh-vlag in Syrisch vluchtelingenkamp

Bijna één op de twaalf internetgebruikers is het afgelopen jaar slachtoffer geweest van digitale criminaliteit