in , , , , ,

Per 1 maart nieuwe wet computercriminaliteit versie 3: Politie en justitie gaan pc’s, telefoons en servers hacken

De wet Computercriminaliteit III treedt per 1 maart 2019 in werking. en krijgen nieuwe bevoegdheden om computercriminaliteit beter te bestrijden. Door sneller en effectiever te kunnen optreden wordt veiliger.

De snelle ontwikkeling van de technologie heeft ervoor gezorgd dat criminaliteit in een digitale wereld met andere middelen moet worden aangepakt. Die mogelijkheden zijn er nu. Daarmee kunnen het Openbaar Ministerie en de opsporingsdiensten aan de slag.

Politie en justitie kunnen heimelijk en op afstand (‘on line’) computers binnengaan voor de opsporing van ernstige delicten, zoals kinderpornografie, drugshandel of liquidaties. Dat kan een personal computer zijn, een mobiele telefoon of een server.

De wet geeft opsporingsambtenaren de mogelijkheid om daarna verschillende onderzoekshandelingen te verrichten. Zij kunnen gegevens ontoegankelijk maken of kopiëren, maar ook aftappen.

Verder wordt heling van computergegevens als zelfstandig delict strafbaar. Daarmee kan iemand worden aangepakt die over gegevens van anderen beschikt, ook als niet bewezen kan worden dat hij zelf die gegevens heeft overgenomen.

Lees verder bij de bron: Rijksoverheid.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

5 Comments

Laat een reactie achter
 1. Wat betekend dit voor de burger -die geen crimineel is -en / of het ook niet gaat worden ”
  .
  Dat betekend dat u niet meer in “alle vrijheid” -uw communicatie kunt voeren.
  .
  U hebt de verzekering dat er exern mee gelezen gaat worden,

  U bent uw “privacy” voorgoed kwijt

 2. Schending privacy is het via artikel 10 Grondwet- direct mogelijk om artikel 1 van de grondwet te schenden. Conclusie – men weet dan of je homo / Bi of iets anders bent. Van welk genootschap je lid bent. Of en door welke vezekeraar je niet wordt geaccepteerd etc.
  .
  U HEBT NIETS TE VERBERGEN Toch

 3. Dit klinkt heel aardig en heel onschuldig …. maar is een heel groot probleem en dat is wanneer de overheid corrupt is en geinfiltreerd door criminele partijen achter de schermen …. Zoiets als in Oost Duitsland waar een Stasi alles en iedereen afluisterde. Wie denkt dat dat niet gebeurt of nooit zal gebeuren heeft de afgelopen jaren alleen maar TV fabeltjeskrant gekeken en de Telegraaf gelezen …. en weet blijkbaar niet wat er allemaal in de wereld op dit moment speelt.

  Mensen die een beetje volgen wat de EU aan het doen is zien daar vreemde dingen gebeuren. Een samenwerkingsverband op handelsgebied zogenaamd om reden van veiligheid wordt zonder enige stemming opgerekt naar een politieke EU unie met een eigen munt. Iets wat de elite (lees: banken en multinationals) zeer goed uitkomt met giga winsten die steeds meer macht krijgen over de burgers. En weer zonder enige stemming worden continu bevoegdheden van souvereine landen aan Brussel afgestaan.

  Een Merkel en Macron (beide Illuminati) spreken al openlijk over het opheffen van de eigen souvereine staten. Dan moet toch bij iedereen alle bellen gaan rinkelen? Een bevolking die een referendum houdt en vervolgens legt een Rutte en het referendum aan de kant, mompelt wat over een inlegvelletjes en tekent bij het kruisje …. Dan voel je toch aan dat je wordt belazerd?

  En dat alles in een niet democratische EU waar een Macron gewapende politie inzet tegen burgers die de EU niet willen omdat zijn niet in een fascistische staat willen leven.
  Een EU waar Merkel 1.5 miljoen semi Moslim terroristen uit het Midden Oosten toelaat en daarmee een bedreiging vormt voor de eigen cultuur en economie.

  De Nederlandse regering is de Nederlandse regering niet meer.

  Wordt wakker Nederland.
  Vertrouwen is goed, maar wantrouwen is beter.

  Schrijf de politieke partijen dat deze wet moet worden tegengehouden omdat de veiligheid van de burgers niet gegarandeerd wordt !!!!

 4. Het “BELANG” Economie gaat vóór Privacy. De staat heeft schijt aan jou privacy. Hiermee wordt gelijk duidelijk dat “Democratie en Rechtstaat” een luchtbel is. En De waakhond Autoriteit Persoonsgegevens is een farce

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Kredietcrisis 2.0 is bijna hier: wereldwijde huizenbubbel loopt leeg, van de VS tot Australië en Dubai

Ook de al meer dan 100 jaar ‘uitgestorven’ reuzenschildpad blijkt gewoon te leven net zoals de reuzenbij