in , ,

Percentage gevaccineerden dat data wil delen met RIVM daalt onder de kritische grens

53e2dc424254a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714f742c7bd09e4e 640 vaccin id

Een gevaccineerde moet persoonlijk toestemming geven of de informatie over zijn vaccinatie van de GGD of de huisarts naar het centrale RIVM-registratiesysteem CIMS mag worden gestuurd.

Dit komt omdat het ‘medisch beroepsgeheim’ is vastgelegd in de wet op de geneeskundige behandelovereenkomst: artsen mogen alleen medische informatie delen met toestemming van de patiënt of als het wettelijk is geregeld.

Verantwoordelijken bij het RIVM zeiden bij het begin van de vaccinatiecampagne dat zij hoopten dat zoveel mogelijk mensen toestemming zouden geven hun gegevens te delen.

Tot voor kort gaf meer dan 98 procent van de personen die werden gevaccineerd bij de GGD’s toestemming om hun vaccinatiegegevens te delen met het RIVM. Dit percentage is nu gedaald tot ongeveer 94 procent.

De minister laat onderzoeken op welke andere manieren het percentage personen dat toestemming geeft voor het delen van de gegevens weer boven de 95 procent is te krijgen.

Ook bekijkt de minister of het mogelijk is van degenen die hun informatie niet willen laten doorsturen, wel algemene informatie over bijvoorbeeld het betreffende vaccin willen delen met het RIVM.

Maar nog steeds zijn niet alle systemen van instanties die vaccineren gekoppeld aan dit registratiesysteem, blijkt nu. Door …..

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
leaked documents google pinterest censorship alternative media

Versterkte invloed D’66 in partijpolitiek landschap belooft weinig goeds voor alternatieve media

eerste nederlandse spaarrekening

Banken hebben eenzijdig hun voorwaarden veranderd: Rente betalen over je geld in zicht